Istoria tigarilor electronice

Pentru ca tot mai multe neadevaruri s-au scris prin presa despre tigarile electronice o sa va prezentam cum fiul devastat al unei victime a cancerului pulmonar a visat un dispozitiv care ar putea salva vietile a milioane de fumatori.

Tigara electronica, asa cum o stim cu totii astazi, nu ar fi existat daca un barbat chinez nu s-ar fi lovit de boala de care toti fumatorii se tem, cancerul pulmonar.

Fiul sau, Hok Lik, era la randul sau un fumator inrait si simtea efectele fumatului a 60 de tigarete pe zi. Acesta, de asemenea, era om de stiinta si stia ca 99% din problemele cauzate de fumat nu erau din cauza nicotinei, ci din cauza arderii tutunului. Solutia pentru aceasta problema a venit intr-un vis potrivit declaratiilor lui Hok Lik.

Farmacistul a declarat ca intr-o noapte, dupa ce a adormit, a inceput sa viseze ca se ineaca intr-o mare. Dintr-o data marea s-a vaporizat iar Hok Lik s-a gasit plutind pe o ceata. Nu stim daca visul este sau nu real insa, pare o poveste buna pentru a fi spusa de inventatorul tigarilor electronice. Din pacate insa, pentru tatal acestuia a fost prea tarziu, cu toate ca a reusit sa traga dintr-o tigara electronica inainte de a muri.

Desigur pe langa aceasta varianta mai exista si varianta americanilor care, sustin ca ei sunt inventatorii tigarii electronice.

Potrivit acestora in 1965 un om de stiinta american, Herbert A. Gilbert, a proiectat un dispozitiv prin care puteai sa inhalezi aer cald cu aroma de tutun. Insa, acest dispozitiv nu continea nicotina ceea ce reprezenta o mare problema pentru fumatorii care intentionau sa renunte la fumat. Fumatorii au nevoie de nicotina o perioada de timp, pentru a face trecerea la tigari electronice mai usoara.

Indiferent cine a inventat tigarile electronice important este ca noi ne putem bucura de ele. De asemenea, si mai important este ca exista deja peste 3 milioane de utilizatori de tigari electronice care au reusit sa renunte la fumat cu ajutorul acestora.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.