Liceenii se vor Liiceanu, dar gindesc ca Vadim

Pentru tinerii de 15-25 de ani chestionati in studiul „Valorile tinerilor romani“, prezentat ieri de British Council, familia sta pe primul loc si societatea pe ultimul. Printre modelele lor se numara oameni de afaceri ca Bill Gates, politicieni ca Traian Basescu si Ion Iliescu, actrite ca Angelina Jolie si scriitori ca Emil Cioran.

La aceste rezultate a ajuns echipa „Oricum“, condusa de Razvan Crisan si formata din tineri care au participat la programul „Liderii Mileniului Trei“ al British Council. Pentru studiu, au completat chestionare si au discutat in focus grupuri de 99 de liceeni si studenti, alesi din sase orase, adica Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu, Zimnicea si Birlad.

Razvan Crisan explica de ce la studiu au participat doar tineri din mediul urban prin faptul ca „ei sint targetul proiectelor noastre. Totodata, orasele dau tonul schimbarii in orice tara“.

Isi fac singuri educatia

Participantilor li s-a propus sa aleaga, in ordinea importantei, intre urmatoarele valori: societate, prieteni, bani, scoala si familie. Rezultatele arata ca 82% dintre ei pun familia pe primul loc, pentru ca aici se refugiaza si se simt in siguranta si, totodata, de aici primesc unicul sprijin financiar.

Cu toate acestea, aproape 60% dintre participanti au declarat ca nu se simt cel mai bine in propria familie. Urmatoarele lor preferinte au fost, in ordine descrescatoare, prietenii, scoala, banii si societatea.
Integral in Cotidianul

Cotidianul, 13 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.