Majoritatea europenilor nu stie cati membri are Uniunea Europeana

Majoritatea europenilor nu stie cati membri are Uniunea Europeana

Doar 23% dintre cetatenii europeni stiu ca Uniunea Europeana are 25 de state membre, majoritatea fiind de parere ca Uniunea are mai putine tari membre, iar state precum Polonia, Ungaria sau Cehia sunt plasate in randul tarilor care asteapta sa intre in clubul european, potrivit unui Eurobarometru comandat de catre Comisia Europeana si dat publicitatii marti.

Pe lista tarilor care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana in viitorul apropiat, europenii plaseaza pe primul loc Turcia (42%), urmata de Romania si Bulgaria.

Unul din cinci europeni declara ca nu stie cu exactitate cate tari fac parte din Uniunea Europeana. Procentul celor care stiu cate state fac parte din clubul european este mai mare in randul cetatenilor din statele care au aderat recent la Uniunea Europeana. Raspunsuri corecte in proportie de peste 50% se intalnesc doar in randul cetatenilor din Cipru, Slovenia si Luxemburg.

Pe de alta parte, trei sferturi dintre danezi si finlandezi, 68% dintre suedezi si 65% dintre germani considera ca Uniunea Europeana are mai putin de 25 de state membre.

Intrebati daca ar putea sa identifice cinci tari care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana in viitorul apropiat, majoritatea europenilor au plasat in capul listei Turcia (42% dintre respondenti), urmata de Romania (29%) si Bulgaria (25%).

Exista insa si cetateni europeni care plaseaza tari precum Polonia (10% dintre respondenti), Ungaria (9%), Lituania (7%) si Cehia (6%), care sunt deja membre ale Uniunii Europene, in randul tarilor care sunt in curs de aderare.

HotNews.ro, A.V., 10 oct 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.