Menajera lui Naomi Campbell se destainuie

O femeie care are un copil de crescut de una singura a plecat in America sa lucreze ca menajera. A ajuns la New York si a angajat-o nimeni alta decat Naomi Campbell, fotomodel de talie mondiala. Dar n-a fost sa fie cum visa romanca Gaby Gibson. Frumoasa s-a dovedit a fi o bestie, care a lovit-o, insultat-o si sechestrat-o pe menajera.

La inceput, romancei i-a fost frica sa se duca la politie. Gaby Gibson a prins curaj abia dupa mai bine de jumatate de an. Pe 15 noiembrie a dat-o in judecata pe Naomi Campbell si a povestit toate umilintele prin care a trecut. Plangerea depusa la Curtea Suprema de Justitie de la New York are nu mai putin de 40 de pagini si a intrat in posesia ziarului Libertatea.

Extrase din dosar in Libertatea de duminica

“Naomi Campbell m-a angajat in noiembrie 2005”, a spus ea avocatului sau. Romanca afirma ca Naomi nu avea motiv sa se planga de serviciile ei. Si nici nu a facut-o vreodata. Sicanele au inceput din alt motiv: Gaby nu invatase engleza foarte bine.

“Cum Gibson imigrase de curand si avea nevoie de un loc de munca platit, a continuat sa se supuna la sicane pentru a se intretine si a-si intretine si familia”, scrie avocatul Thomas D. Shahanan, in plangerea depusa la tribunal. Dar a venit si ziua bataii. Era 17 ianuarie, manechinul trebuia sa plece intr-o calatorie si nu-si gasea de fel pantalonii marca Stella McCartney.

Atunci s-a dezlantuit furtuna. “M-am saturat de tine, prostituata nenorocita”, a strigat, printre altele, Naomi. Asa ca a pus ca toata casa sa fie rascolita. Romanca era in genunchi, in fata dulapului cu haine. Cauta de zor pretioasa pereche de pantaloni. “Campbell a lovit-o cu pumnul sau cu piciorul in ceafa si a insultat-o”, scrie avocatul.

“Campbell si impresarii ei au impiedicat-o pe Gibson sa anunte politia si sa faca vreo plangere cu privire la comportamentul lui Campbell, au sechestrat-o si i-au spus ca nu-i vor da salariul si au amenintat ca vor depune o plangere falsa pentru ca Naomi are prieteni la politie care o vor aresta pe Gibson”, scrie avocatul.

Libertatea, 18 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.