Autoturismul este bunul material indispensabil oricărui conducător auto. Cu ajutorul lui îți duci zilnic copii la grădiniță sau școală, îți faci cumpărăturile sau îl folosești în scopul serviciului. Mașina este principalul mijloc de transport pentru majoritatea persoanelor, fie că o folosesc pe cea personală sau apelează la servicii de tip taxi. Aceasta trebuie să funcționeze în stare impecabilă de fiecare dată pentru a te asigura că nu ești expus vreunui pericol și că o să ajungi la destinație în condiții optime.
Ce faci dacă mașina ta nu mai funcționează și refuză să pornească? Echipa de Tractari Auto, RomTractari, vă pune la dispoziție câteva dintre cele mai frecvente cauze pentru care autovehiculul tău nu mai funcționează, dar și câteva sfaturi pentru rezolvarea acestora, cu ajutorul cărora o să poți preveni în viitor defecțiunile.
Principalele motive din cauza cărora motorul nu mai pornește sunt: electromotorul funcționează în parametri normali, însă acesta refuză să pornească și faptul că acesta se rotește încet sau chiar deloc.
Astfel, una dintre cele mai frecvente cauze a defecțiunii mașinii este reprezentată de bateria descărcată. În situația în care acumulatorul este slab, electromotorul încearcă să activeze motorul, însă turația nu va fi suficienta, iar luminile bordului vor începe să pâlpâie. Electromotorul nu va avea puterea necesară pentru a completa nicio turație a motorului în situația în care voltajul va scădea mai mult. Ce este de făcut în această situație? Apelează la o echipa de profesioniști în domeniul auto pentru a te ajuta să alimentezi bateria, pentru a afla motivul descărcării și pentru a remedia problema care poate apărea din nou.
Pentru a preveni acest tip de defecțiune este necesar să verifici frecvent bornele, care nu trebuie să aibă urme de erodare și trebuie să fie foarte bine strânse de acumulator. Nu uita farurile, lumina interioară, radio-ul sau alți consumatori porniți în momentul în care oprești vehiculul. Dacă ai planificat o excursie de lungă durată în care nu o să folosești mașina sau pur și simplu folosești alt mijloc de transport, este esențial să deconectezi bornele acumulatorului până în momentul în care o să începi s-o refolosești deoarece bateria mașinii este afectată dacă nu o pornești regulat. În plus, dacă pe parcursul iernii nu folosești vehiculul, noi îți sugerăm să depozitezi bateria într-un loc propice, într-un depozit sau chiar acasă, pentru a evita descărcarea ei.
Alternatorul care prezintă probleme afectează și acumulatorul vehiculului, acesta nu o să se mai încarce în parametrii normali. Pentru a preveni o astfel de defecțiune, trebuie să verifici cureaua de accesorii ca nu cumva să prezinte urme de coroziune, însă dacă deții o mașină de ultimă generație, aceasta vine la pachet cu numeroși martori în bord care îți prezintă eventualele probleme. Echipa de Tractari Auto, RomTractari propune recondiționarea alternatoarelor, cu ajutorul companiilor de specialitate, în locul achiziționării unuia nou pentru a diminua costurile.
Rolul electromotorului este de a antrena componentele unui motor, pe benzină sau motorină, pentru a porni. Fără această piesă foarte importantă, motorul nu are capacitatea necesară pentru a porni și reprezintă una dintre cele mai frecvente motive din cauza căruia mașina ta nu funcționează. Poți să previ o situație neplăcută prin ascultarea vehiculului, dacă acesta scoate sunete ieșite din comun, atunci este momentul să apelezi la un specialist care să se ocupe de recondiționare sau înlocuire. Nu neglija problema contactului întrucât dacă vehiculul tău pornește de abia după numeroase încercări sau farurile se aprind, iar motorul nu percepe comenzile, atunci se pune problema unei defecțiuni a contactului.
Anumite defecțiuni pot fi provocate chiar de rezervorul mașinii. Dacă ai uitat să alimentezi, atunci acesta este motivul principal din cauza căruia mașina nu mai funcționează. Pană de combustibil este foarte des întâlnită, iar uneori cu toții uităm să alimentăm sau estimăm consumul greșit. Automobilele cu motoare pe benzină își pot relua drumul după alimentarea cu carburantul potrivit, însă cele diesel necesită o procedură mai complicată în cazul căreia te sfătuim să apelezi la specialiștii în Tractari Auto, RomTractari, pentru a putea circula în condiții sigure.
O pompă de combustibil defectă nu o să asigure motorului alimentarea cu carburantul din rezervor, chiar dacă acesta este plin. Pentru ca tu să te asiguri că mașina este continuu în stare perfectă trebuie să o asculți și să analizezi toate sunetele. După ce ai pus cheia în contact, ascultă atent cum funcționează pompa, înainte să pornești motorul.
Temperaturile afectează multe elemente ale rezervorului. Conducta de combustibil este predispusă înghețului, la temperaturi foarte joase, de aceea noi te sfătuim să ai întotdeauna rezervorul plin pe jumătate pe parcursul iernii. Totodată condesul este un fenomen foarte întâlnit la trecerea dintre sezoane, iar apa realizată din umezeala pereților acestuia se va depune și va provoca diverse defecțiuni. Filtrul de carburant nu trebuie să fie nici el neglijat, aflat într-o stare precară sau înfundat provoacă funcționarea improprie a automobilului.
RomTractari v-a pus la dispoziție informații utile oricărui conducător auto care dorește să își mențină automobilul în cea mai bună condiție și care vă vor ajuta să descoperiți defecțiunile într-un timp scurt. Nu ezitați să contactați echipa de profesioniști pentru serviciile de tip tractări, depanare pană de motor, pană de roată în orice moment al zilei și vă invităm să vă informați despre calitatea acestora pe pagina lor web unde aveți afișate atât prețurile, cât și toate detaliile necesare pentru a vă convinge de profesionalismul lor.