Noi dovezi: soferul printesei Diana era beat

Testele ADN facute pe mostre de sange confirma concluziile initiale ca soferul masinii in care se afla printesa Diana era in stare de ebrietate in seara accidentului mortal din septembrie 1997, informeaza BBC News.

Potrivit testelor realizate asupra mostrelor de sange, soferul Henri Paul avea nivelul alcoolului din sange de trei ori mai mare decat cel admis de legile franceze.

Potrivit unei surse apropiata anchetei, citata de BBC, testele ADN au fost facute in Franta, anul trecut.

Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca mostrele de sange ale lui Paul au fost inlocuite, intr-o incercare de a-l prezenta ca pe un betiv, parte a unui plan elaborat de musamalizare a unui complot secret pentru uciderea printesei Diana.

Noile dovezi au aparut cu doar cateva zile inaintea publicarii unui raport britanic privind moartea printesei Diana, de la care este asteptat sa concluzioneze ca moartea ei a fost un accident.

Diana, de 36 ans si logodnicul ei Dodi al-Fayed, de 42 de ani, si-au pierdut viata in 31 august 1997, in tunelul Alma din PAris dupa ce masina in care se aflau, urmarita de paparazzi, s-a izbit puternic de un pilon al tunelului.

Anchetatorii francezi au concluzionat ca soferul a pierdut controlul volanului pentru ca era sub influenta bauturilor alcoolice si pentru ca avea viteza prea mare.

HotNews.ro, C.N.A., 09 dec 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.