Nokia si reinventarea modelelor clasice

Pe masura ce tehnologia face pasi in fata si companiile se bat in lansari de telefoane cu display-uri masive, 8GB RAM si Inteligenta Artificiala, Nokia pare ca prefera sa faca pasi catre trecut si apoi salturi in viitor, reinventand modelele lor clasice. E o miscare indrazneata, trebuie sa recunoastem. Oare care e motivul?

Anul trecut cei de la Nokia au adus in prim plan modelul Nokia 3310, a carui prima lansare a fost in anul 2000, cand s-a bucurat de un succes incredibil, cu peste 110 milioane de exemplare vandute.

Nokia 3310 din 2017 aduce cateva imbunatatiri de design. Acesta preia silueta emblematica a modelului original, pe care o aduce in anul 2017, cu margini mai rotunjite si culori simpatice. In varianta originala, Nokia 3310 era faimos si pentru ca era practic imposibil de distrus, ceea ce noi nu am vrut sa incercam cu varianta 2017. Dar cel mai important e ca a pastrat doua elemente cheie: autonomia de pana la 30 de zile a bateriei si Snake, clasicul joc care a cucerit planeta.

Apoi, anul 2018 a vazut o alta relansare interesanta, si anume, Nokia 8110, sau Nokia banana.

Cei de la Nokia au pastrat elementele iconice de design, cum e suprafata curbata si raspunsul prin glisare. Sa ai in 2018 un telefon pe care il glisezi e ceva cu adevarat interesant, iar nostalgicii cu siguranta il apreciaza. Si acest model primeste un update pt 2018, utilizatorii avand acum acces la un magazin de aplicații, KaiOS, pentru preferințe precum Google Assistant, Google Maps sau Facebook. Si bineinteles, vine si cu o versiune noua a jocului Snake, pentru fanii acestuia.

Trebuie sa recunosc ca am fost intrigata de modul in care Nokia, sub noua emblema HMD Global, a decis sa isi orchestreze reintoarcerea pe scena mondiala a productiei de telefoane. Dar in acelasi timp, cred ca a fost o idee geniala. Da, oamenii iubesc tehnologia si modul in care aceasta ne mentine conectati si ne simplifica viata. Dar in acelasi timp, modelele clasice devin un real succes. Si asta pentru ca:

  • Sunt mult mai compacte. Smartphone-urile tind sa fie din ce in ce mai mari, cu display-uri de peste 6 inchi, ceea ce ridica deseori probleme legate de unde poti sa il tii. Modelele clasice sunt pocket-friendly, le poti tine in buzunar fara probleme
  • Sunt mai rezistente. Un display masiv e super, dar e si mult mai fragil. Iti amintesti ca Nokia 3310 era practic indestructibil? Nu ti-e dor de asta?
  • Bateria rezista mai mult. Unul dintre cele mai enervante aspecte la smartphone-uri e faptul ca trebuie sa le reincarci aproape in fiecare seara. O baterie care rezista pana la 30 de zile este la limita cu irealul, nu?
  • Sunt extrem de accesibile. Pretul e intotdeauna un factor important la luarea deciziei de cumparare, iar avantajul telefoanelor clasice este ca vin la preturi foarte, foarte accesibile.
  • Nostalgia- telefoanele cum e Nokia 3310 fac apel la sentiment in primul rand. Asa cum spun cei de la Forbes: Selling Nostalgia For Fun And Profit. Si nu e nimic rau in asta!

Asadar, Nokia, multumim ca ai ales sa te reinventezi in modul asta! Modelele clasice sunt cool, si sunt convinsa ca si in viitor va exista o piata foarte buna pentru ele. Gasesti modelele Nokia 3310 si Nokia 8110 AICI.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: