Obsesiile femeilor în fața oglinzii: sânii, șoldurile și tenul

Harta obsesiilor feminine a fost întocmită în urma unui studiu realizat de către site-ul Beauty for Life, în colaborare cu ASAPS (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) e ASPS (American Society of Plastic Surgeons). Iar rezultyatele cercetării, sunt valabile și pentru femeile din Italia. De acest lucru ne asigură experții peninsulari în domeniu.

Prima zonă sensibilă o reprezintă sânii. Aceștia sunt în centrul atenției tinerelor de 20 de ani. Doar 18% dintre femeile de 30 de ani, 10% dintre cele de 40 și 7% dintre doamnele peste 50 de ani consideră prioritară această zonă.

La 30 de ani, 37% dintre femei se concentrează pe șolduri și burtică. Între 50 și 60 de ani, femeile devin obsedate de riduri: o femeie din două este fixată pe aceste imperfecțiuni.

Cu toate acestea, deoarece chipul este primul care trădează vârsta, chiar și 45% dintre tinerele de 20 de ani și 42% dintre cele care au ajuns la 40 își doresc o piele proaspătă și catifelată.

Tinerelor, un chip luminos le dă posibilitatea de a cunoaște noi parteneri. Peste 30% dintre femeile de 30 de ani consideră că un ten îngrijit le aduce mai mult suces pe plan profesional, în timp ce 80% dintre femeile peste 60 de ani este de părere că un ten îngrijit contribuie la creșterea autostimei.

Comentând rezultatele cercetării, Patrizia Gilardino, chirurg plastic în Milano, a precizat:
”Chipul este prima carte de vizită atunci când interacționăm cu semenii noștri: plielea neîngrijită, ochii obosiți, cu cearcăne și riduri mai mult dau mai puțin profunde, pot constitui un obstacol în instaurarea unor relații normale”.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.