Presedintele Elvetiei: Temerile privind migrarea muncitorilor romani nu sunt motivate

Temerile privind migrarea fortei de munca dupa aderare nu sunt justificate in cazul Romaniei, a declarat, miercuri, presedintele Elvetiei, Moritz Leuenberger. El a subliniat ca o intelegere Elvetia-UE referitoare la libera circulatie a persoanelor va fi incheiata “cand va dori Uniunea Europeana “.

Intrebat daca in Elvetia exista temeri similare celor din unele state UE cu privire la o migrare masiva a muncitorilor din Romania si Bulgaria catre statele membre, Leuenberger a raspuns ca aceste temeri nu se sustin in cazul Romaniei.

Seful statului a precizat ca in Elvetia au avut loc, de-a lungul timpului, doua referendumuri referitoare la libera circulatie a fortei de munca intre Elvetia si statele UE. Daca la primul referendum aceste temeri existau, ulterior situatia s-a schimbat radical, a explicat presedintele Elvetiei.

Leuenberger a sosit in Romania cu ocazia Sommet-ului Froncofoniei si s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu. El a multumit Elvetiei pentru ca, in perioada 1996-2006, a finantat proiecte in Romania in valoare de 170 milioane de franci elvetieni, sumele fiind nerambursabile.

HotNews.ro, D.G., 27 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.