Profesorii primesc in 2007 o majorare salariala de 22%

Ministrul Finantelor si cel al Educatiei au anuntat, joi, in plenul parlamentului, ca Executivul sustine amendarea proiectului bugetului pe 2007 astfel incat cadrele didactice sa beneficieze de o majorare salariala cu 4% mai mare decat se prevazuse initial. Fondurile suplimentare vor fi realocate din bugetul educatiei, de la capitolul “investitii”.

Cu toate acestea, sindicatele din invatamant au comunicat ca greva japoneza inceputa azi dimineata va continua pana la adoptarea amendamentului.

Varianta initala a proiectului legii bugetului prevedea pentru profesori o crestere a salariilor cu 18%. Pentru cele patru procente suplimentare, la bugetul alocat cheltuielilor salariale au fost adaugate 420 de milioane de lei noi, prevazute initial la capitolul “investitii”.

Ideea majorarii cu 22 in loc de 18 procente a aparut in timpul dezbaterilor din cadrul Comisiilor de invatamant. Amendamentul a fost adoptat de comisia mentionata, la discutii participand atat ministrii Educatiei si Finantelor cat si reprezentantii sindicatelor.

La cea vreme, Sebastian Vladescu s-a opus redirectionarii sumelor prevazute la “investitii”, in timp ce Mihai Hardau a declarat ca oricare dintre variante il multumeste.

In cele din urma, insa, amendamentul a fost respins de Comisiile de buget-finante ale celor doua camere ale legislativului, cu 18 voturi la 14.

HotNews.ro, D.G., 23 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.