Rusia nu mai cumpara de la UE produse din animale

Rusia se gandeste serios ca din 2007 sa nu mai cumpere produse din animale de la nici una dintre tarile membre ale Uniunii Europene (UE).

Motivul invocat de rusi este ca viitoarele state UE, Romania si Bulgaria, nu respecta standardele santar – veterinare. Autoritatile romane spun insa ca vor cauta o cale incat tara noastra sa nu aiba probleme comerciale cu Rusia.

Comisia Europeana a anuntat miercuri ca Rusia a avertizat cele 25 tari UE ca intentioneaza sa opreasca importul de produse de animale care vin dinspre UE, chiar de anul viitor, informeaza cotidianul britanic The Guardian. Argumentul Rusiei este acela ca Romania si Bulgaria, tari care vor adera la UE la 1 ianuarie 2007, au produse de proasta calitate.

“O problema asemanatoare s-a mai pus acum doi ani si jumatate, cand zece tari aderau la Uniunea Europeana. Nu exista motive de ingrijorare, intrucat Romania nu trebuie sa faca altceva decat sa adopte o certificare a produselor, care sa fie recunoscuta si in Rusia”, a declarat Adrian Tibu, purtator de cuvand al Ministerului Agriculturii.

Boli periculoase in Romania si Bulgaria

Conform agentiei de stiri RIA Novosti, un purtator de cuvant al autoritatii ruse din domeniul sanitar-veterinar a afirmat ca Rusia are nevoie de dovezi ca produsele de anuimale care vin din UE sunt sigure.

“Uniunea Europeana a hotarat sa primeasca Romania si Bulgaria, insa produsele care vin din aceste tari nu sunt sigure din punctul de vedere al calitatii sanitar- veterinare. Acolo exista boli care sunt periculoase atat pentru animale cat si pentru oameni”, a declarat acesta.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 22 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.