Seful CIA: Fidel Castro e pe moarte

Liderul cubanez, Fidel Castro, este grav bolnav si nu mai are mult de trait. Declaratia a fost facuta de seful Agentiei americane de informatii (CIA), John Negroponte, intarind zvonurile ce se vehiculeaza in presa cubaneza, inca din toamna acestui an, relateaza Reuters.

Intr-un interviu acordat cotidianului The Washington Post, Negroponte a declarat ca “totul indica faptul ca presedintele cubanez nu va mai trai mult timp”.

Acesta a mai precizat ca perioada lunga de convalescenta de dupa operatia la care a fost supus liderul cubanez si faptul ca el nu a mai aparut in public de foarte mult timp intaresc afirmatiile privind iminenta mortii sale.

Liderul cubanez, in varsta de 80 de ani, nu a mai aparut in public din luna iulie, de la interventia chirurgicala de urgenta suferita ca urmare a unei hemoragii interne. Atunci, stafeta i-a fost predata fratelui sau, Raul Castro. Fidel se afla la putere in Cuba din 1959.

O delegatie formata din zece congresmeni americani, care sustin o reducere a sanctiunilor impotriva Cubei, urmeaza sa soseasca la Havana vineri, pentru o vizita de trei zile. Membrii delegatiei au cerut o intrevedere cu presedintele in exercitiu, care s-a declarat deschis pentru discutii cu Statele Unite.

HotNews.ro, C. Marin, 15 dec 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!