Segolene Royal va fi candidata socialistilor la alegerile prezidentiale

Segolene Royal este noua candidata a socialistilor la presedintia Frantei. Ea a obtinut peste 60 la suta dintre sufragiile membrilor de partid, cu mult mai mult decat ceilalti doi contracandidati, relateaza BBC News.

In urma ei s-au clasat Dominque Strauss Kahn, fost ministru al finantelor ( 20%) din procentaj si Laurent Fabius, fost premier intre 1984-1986, cu 18 procente.

Relativ lipsita de experienta in comparatie cu cei doi contracandidati, Royal a devenit foarte populara, prezentandu-se ca un nou tip de politician, distantat de ceea ce inseamna angrenajul politic al partidului.

Pentru multi dintre socialisti, Segolene Royal reprezinta un curent nou in politica franceza. Ea a promovat prin intermediul unei pagini de internet asa numita democratie participativa.

Multe dintre propunerile sale – cum ar fi un regim disciplinar foarte strict pentru infractorii minori – sugereaza, conform comentatorilor din Franta, un puternic respect pentru autoritate si valorile familiei.

Criticii ei spun insa ca aceste opinii nu au nimic de-a face cu un politician de stanga si o acuza chiar de demagogie.

De mai multe ori ministru in guvernele socialiste, Royal este acum presedinta unui consiliu regional din vestul Frantei. Ea este partenera de viata a secretarului general socialist, Francois Hollande, cu care are patru copii.

Segolene Royal s-ar putea infrunta in alegeri cu Nicolas Sarkozy, creditat ca posibil candidat al Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP), partidul de guvernamant de centru dreapta. Sarkozy nu si-a manifestat inca limpede intentia de a candida.

Alegerile prezidentiale franceze au fost programate pe 22 aprilie, anul viitor.

HotNews.ro, C. Marin, 17 nov 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.