Soc in Turul Frantei – Vinokurov dopat!

Unul dintre protagonistii Turului Frantei, Alexandr Vinokurov a fost depistat pozitiv in urma unui control anti-doping efectuat imediat dupa victoria obtinuta simbata la Albi (proba de contratimp).

“Inaintea cursei, Vinokurov a recurs la o transfuzie de singe de la un donator compatibil”, spun oficialii – medicii au descoperit in proba recoltata doua populatii distincte de globule rosii.

Stirea a avut efectul unui taifun – Astana, echipa lui Vinokurov, s-a retras imediat din Tur; politia a efectuat o perchezitie la hotelul gruparii, iar o masina Astana a fost supusa unui control sever la vama.

“Vino” depistat, se pregateste Rasmussen?

Dupa nenumarate scandaluri de dopaj, Turul Frantei s-a transformat intr-o “vinatoare de vrajitoare” – cea mai mica suspiciune este amplificata si investigata in amanunt. Vezi cazul rutierului german Sinkiewitz – dupa anuntul depistarii pozitive la o cursa anterioara Turului, televiziunea publica germana a refuzat sa mai transmita evenimentul.

In acest moment, “inamicul public nr. 1” a devenit chiar liderul competitiei, danezul Michael Rasmussen. Pentru ca a refuzat sa comunice locurile si metodele de antrenament, federatia de ciclism de la Copenhaga l-a exclus din echipa pentru Mondiale.

Marti, Rasmussen s-a prezentat la conferinta de presa insotit de un avocat! Intr-o atmosfera ostila, Rasmussen stie ca are de infruntat calvarul suspiciunii, mai putin ultima etapa din Pirinei, programata astazi…

Clasament general dupa 15 etape
1. Michael Rassmusen
2. Alberto Contador la 2 min 23 sec
3. Cadel Evans la 4 minute
4. Levi Leipheimer la 5 minute 25 sec
5. Carlos Sastre la 6 min 46 sec

HotNews.ro, 25 iul 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!