Sponsorul mic al lui Adrian Nastase

DNA a anuntat, cu citeva zile in urma, ca il cerceteaza pe Adrian Nastase intr-un nou dosar, sub acuzatia ca a primit foloase necuvenite de 26 de miliarde de lei. Firmele Vertcon SA Bacau si Eurografica SRL Bucuresti l-ar fi sponsorizat pe fostul premier, in campania electorala din 2004, cu materiale de propaganda electorala. Proprietarii celor doua firme se feresc de orice discutie cu presa.

Actionarul majoritar al Vertcon, Cristina Popa, a plecat in concediu si nu poate fi gasita nici telefonic. Directorul societatii, Viorel Ungureanu, nu a putut fi contactat timp de doua zile nici la firma, nici pe telefonul mobil.

Aceeasi tacere si la Eurografica SRL Bucuresti. Principalii actionari, italienii Aristide Bonetti si Gianni Marco Guasti, nu sint in Romania. Iar actionarul minoritar si managerul firmei, Cristian Mihail Vasile, a raspuns, prin intermediari, insistentelor noastre ca nu are timp de vorba.

Sechelariu se spala pe miini

Sergiu Sechelariu, unul dintre asociatii initiali de la Vertcon, spune ca nu are nici o informatie despre acest dosar. “Eu am detinut 27% din Vertcon, dar am vindut actiunile, in 2001, Cristinei Popa. Am citit in ziare despre acest dosar, dar eu nu am nici o implicare, nu mai eram nici macar actionar in firma”, ne-a declarat Sergiu Sechelariu.

Vertcon a dat mai putin

“Fostul director al Vertcon, Mihai Tibu, mi-a spus ca a fost vorba despre 100 de milioane de lei, cheltuite pe pixuri personalizate, si de 300 de milioane de lei, contravaloarea unor afise. Nu stiu unde este diferenta pina la 26 de miliarde de lei”, a mai declarat Sergiu Sechelariu, care nu a fost audiat in acest dosar.

Cotidianul, 01 iul 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.