Strategia energetica: Romania, in 20 de ani ramane fara petrol

Ţinând cont de actuala producţie anuală de petrol şi de declinul constant, rezervele actuale de ţiţei ale României se vor epuiza în circa 20 de ani.

România are o tradiţie în exploatarea petrolului de peste 100 de ani, fiind prima ţară din lume în care a fost înregistrată o producţie de ţiţei.

“La producţia medie anuală din ultimii ani (3,9 milioane de tone), în condiţiile unui declin anual constant al rezervelor sigure de 5% şi o rată de înlocuire de 5% pentru rezervele de ţiţei şi condensat se poate precia că rezervele actuale de ţiţei ale României se vor epuiza în aproximativ 20 de ani. Orizontul de timp al investiţiilor în sectorul de explorare şi producţie este de 20-30 de ani.

Pentru ca statul să-şi maximizeze câştigul, sistemul legislativ şi de reglementare (mai cu seamă cel fiscal) trebuie să fie predictibil şi stabil şi totodată adaptat situaţiei internaţionale pentru menţinerea competitivităţii industriei petroliere naţionale”, se arată în draftul de Strategie Energetică publicat azi de Guvern.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: