Țara în care aurul se cumpără la kilogram

gold_bar_1_kilo_82346600Republica Populară Chineză a ajuns cel mai mare consumator de aur la nivel mondial, potrivit analizelor companiei de consultanță GFMS, care face parte din agenția Reuters.

Din datele companiei GFMS, care a analizat piața internațională a metalului galben, chinezii au achiziționat, pe parcursul anului trecut, nu mai puțin de 1.189,8 tone de aur.

Această cantitate este în creștere cu o treime, mai exact cu 32%, comparativ cu anul 2012, fiind totodată de cinci ori mai mare decât aurul cumpărat în anul 2003. 724 de tone din totalul metalului prețios cumpărat de China au fost folosite la producția de bijuterii.

Anul 2013 este primul an din istorie în care China a depășit India în ceea ce privește producția de bijuterii. India a achiziționat, anul trecut, 987,2 tone de aur, în creștere cu 5% față de anul anterior.

Publicația britanică „Financial Times” scria, pe 23 ianuarie, că bijuteriile sunt cumpărate de chinezi în special în scopuri investiționale. Din acest motiv, chinezii preferă aurul cu un conținut minim de aliaje.

Cel mai bine s-a vândut în China aurul de 24 de carate. Iar cererea pentru lingourile de aur, inclusiv cu greutate de 1 kg, a crescut cu 47%, ajungând la 366 tone. China a folosit aurul și pentru producerea de monede, situându-se la acest capitol pe locul al doilea în lume, după Turcia.

Cererea Chinei pentru aur a crescut atât de mult și datorită scăderii prețului metalului prețios cu 28%, pe parcursul anului 2013.

În ultimii ani, China a devenit unul dintre cei mai mari producători de aur din lume. Potrivit calculelor FT, anul trecut chinezii au produs 437,3 tone de metal galben. Banca Națională a Chinei a raportat, pentru anul 2009, rezerve de aur de 1.054 tone. GFMS estimează că, în anul 2012, China a extras 413,1 tone de aur, iar în anul anterior 371 tone. Primele prognoze conform cărora China ar urma să depășească India în ceea ce privește cererea de aur au apărut în toamna anului 2012.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: