Topul celor mai neobisnuite meserii: Tester de jucarii erotice, Salvamar la nudisti si Spargator de folie cu bule

Totii copiii viseaza cand sunt mici sa se faca doctori, cantareti, profesori, soferi. Cand cresc insa nu mai tin cont de aceste visuri si au drept criteriu de angajare banii. Site-ul xtraedition.indiatimes.com a creionat un top al celor mai neobisnuite profesii.

Tester de jucarii erotice

Daca esti sigur ca poti face diferenta intre viata privata si profesie, atunci esti omul potrivit la locul potrivit. Un tester de jucarii erotice trebuie sa aiba cateva calitati: sa fie rabdator, analitic, cu ochiul format pe detalii. Compania le trimite cutii cu jucarii pe care trebuie sa le testeze si sa le evalueze. Jucariile pot fi de la catuse si bice la prezervative si vibratoare.

Angajatii sunt platiti pentru fiecare produs testat si, desigur, avantajul acestei slujbe este ca pot pastra produsele verificate.

Degustator de mancare

Nu exista om care sa nu fi visat sa lucreze intr-o fabrica de inghetata, ciocolata sau bauturi racoritaore. Unii chiar isi realizeaza visul, devenind degustatori de mancare. Ei sunt antrenati precum atletii sa-si dezvolte simturile. Testarea nu inseamna doar sa guste, ci si sa atinga si sa miroasa.

Cand degusta o ciocolata, testerul trebuie sa simta aroma si sa-ti dea seama de savoarea ei, sa o catalogheze daca-i acra sau amara, ca sa se pronunte daca-i de calitate.
Companiile de mancare si bautura au nevoie de doua tipuri de testeri inainte sa scoata produsele pe piata: unii profesionisti si altii alesi dintre consumatorii de rand.

Salvamar pe o plaja de nudisti

Nu trebuie sa fii doar un bun inotator, dar trebuie sa fii si calificat sa acorzi primul ajutor si sa stii sa faci resuscitare cardio-pulmonara. Nu-i nicio diferenta pentru cei care muncesc pe o plaja de nudisti, fata de cei de pe una obisnuita. Este vorba de o meserie destul de stresanta.

Cautator de locatii de filmare

Slujba cere creativitate si aventura. Filmele pot fi apreciate si pentru peisajele in care au fost turnate.

Tester penetrare sisteme de securitate

Slujba implica simularea unui atac asupra unui computer, pentru a decoperi punctele vulnerabile. Potrivit CNN, un angajator plateste in jur de 150 de mii de dolari pentru doua zile de penetrare a sistemului de securitate.

Clientul misterios

Aceasta slujba cere multa rabdare, energie si dragoste pentru cumparaturi. Clientul misterios este un cumparator profesionist care este angajat de un lant de magazine sau de un restaurant sa verifice cum se poarta angajatii cu clientii si care sunt conditiile din magazine etc. In cele din urma intocmeste un raport cu observatii si calificative si il inainteaza managementului.

Spargator de ambalaje cu bule

Daca nu vreti sa faceti nimic care sa va oboseasca mental, dar sa fiti platit, spargeti toata ziua la ambalaje cu bule. Trebuie testate cateva mii pe zi.

Tester de jocuri

Aceasta meserie de potriveste de minune celor care petrec ore intregi in fata calculatoarelor, jucandu-se. Cei care testeaza jocuri trebuie sa analizeze jocurile video, sa le descopere defectele, ca parte a procesului de verificare a calitatii. In afara de pasiunea pentru jocuri, testerii mai au nevoie si de experienta, de spirit analitic, dar si de rezistenta.

Magician

Viata nu este plictisitoare din moment ce trebuie sa-ti castigi existenta din asta. Trebuie sa fii foarte talentat, sa fii agil si sa-ti placa sa faci lucrurile sa dispara si sa apar.

Angajat pe mega yacht-uri

Sa muncesti pe ambarcatiunile miliardarilor lumii poate avea uneori si avantaje: navighezi prin locuri superbe si participi la petrecerile celor mai bogati oameni din lume.
Este un fel de excursie platita. Este cel mai simplu mod sa faci bani repede si sa nici nu-i cheltuiesti, pentru ca nu ai unde. Un steward si-a cumparat doua case in Marea Britanie si una in Franta dupa opt luni de munca.

HotNews.ro, Veronica Radulescu, 19 apr 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.