Topul vedetelor bagate prea mult in seama de presa

Publicatia electronica a revistei Forbes a facut publica lista celebritatilor expuse “prea mult” in presa. Forbes a realizat aceasta lista consultand studiile realizate de Encino, E-Poll Market Research, care a avut in vedere mai bine de 3000 de celebritati.

72 la suta din populatia Statelor Unite a folosit termenul de “supraexpusa” pentru a o descrie pe Spears in 2007, in comparatie cu doar 54 la suta in urma cu cinci ani. Pentru a putea face o comparatie, majoritatea celebritatilor au totalizat o medie de 3-7 la suta in perioada de varf a carierei lor.

Insa Spears nu este singura vedeta de al carui nume publicul s-a plictisit. Acesteia i se alatura Paris Hilton, Lindsay Lohan si iubitul fostei vedete Playboy Anna Nicole Smith, Howard K. Stern.

Intrebarea este a cui este vina ca s-a ajuns aici. A starurilor sau a tabloidelor care publica atat de multe articole despre ele?

Purtatorul de cuvant Stan Rosenfield, a carui clientela ii include pe George Clooney si Robert De Niro, crede ca vina le apartine artistilor. Acesta a declarat: “Este ca si cum ai auzi un jongler ca se lamenteaza. Mingile merg in directia in care sunt aruncate. Daca mergi in locuri in care este prezenta si presa, in mod sigur vei aparea in presa. Daca nu, nu vor avea ce sa scrie despre tine pentru ca nu te-au vazut.”

Editorul sef al revistei “In Touch Weekly”, Richard Spencer este de parere ca totul depinde de modul in care vedetele aleg sa isi dirijeze viata. Intamplarile obisnuite nu cresc tirajul ziarelor. “Nimeni nu citeste despre faptul ca o vedeta si-a facut un ceai ieri.

Cum se ajunge ca toata presa sa scrie despre o vedeta? Una dintre metode este sa sarute un barbat la ora patru dimineata.”, a declarat Spencer.

Directorul executiv al E-Poll, Gerry Philpott este de parere ca presa poate doar sa se foloseasca de anumite lucruri facute de celebritati pentru a le imbunatati imaginea sau pentru a o distruge. Atentia acordata de media unor vedete nu este intotdeauna constructiva pentru cariera acestora.

Pentru alti, cum ar fi starul American Idol, Malakar, aceasta supraexpunere se poate dovedi a nu fi un lucru rau, dupa parerea lui Jake Halpern, autorul a “Fame Junkies: The Hidden Truth Behind America’s Favorite Addiction”.

“Daca nu au un film sau un album bun, care sa le asigure calitatea de celebritate, atunci sunt fortati sa faca lucruri neobisnuite pentru a se expune si pentru ca publicul sa nu ii uite.”

Fostul sot a lui Spears, Kevin Federline, care ocupa cea de-a treia pozitie a clasamentului, poate constitui un alt exemplu. Cu toate ca nu a avut succesul sperat cu albumul sau de debut “Playing With Fire”, el a ramas celebru datorita faptului ca a fost mai mereu prezent in revistele de scandal.

Redactorul-sef al revistei US Weekly, Janice Min, a declarat: “Pentru unele celebritati, aceasta expunere devine indispensabila. Acestea simt nevoia sa se afle in centrul atentiei. Daca nu se mai scrie perioada de timp despre ele, doresc cu ardoare sa revina in atentia presei.”

Lista celebritatilor supraexpuse:
1) Britney Spears
2) Paris Hilton
3) Kevin Federline
4) Tom Cruise
5) Nicole Richie
6) Lindsay Lohan
7) Michael Jackson
8) Donald Trump
9) Terrell “T.O.” Owens
10) Howard K. Stern
11) Sanjaya Malakar
12) Jessica Simpson
13) Howard Stern
14) Rosie O’ Donnell
15) Sean “Diddy” Combs

HotNews.ro, S.B., 02 iun 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.