Traian Basescu va fi externat miercuri

Presedintele Traian Basescu urmeaza sa fie externat miercuri, din Spitalul Universitar din Viena – a anuntat consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Seful statului urmeaza sa fie internat apoi la Spitalul Elias din Capitala, pentru continuarea recuperarii. Adriana Saftoiu a mai precizat ca medicii romani vor face informari periodice privind starea de sanatate a presedintelui.

“Asa cum au anuntat si medicii de la Spitalul Universitar din Viena, evolutia post-operatorie este normala, dar este necesar sa fie continuat programul de recuperare inceput la Spitalul din Viena” – a adaugat Adriana Saftoiu.

“De comun acord cu echipa de medici care l-a operat si care l-a avut sub supraveghere medicala in aceasta perioada, presedintele va continua programul de recuperare la Bucuresti, la Spitalul Elias, cel putin 7- 10 zile. Programul va fi efectuat de o echipa de medici, sub supravegherea conferentiar doctor Mihai Berteanu. Alegerea doctorului Mihai Berteanu a fost optiunea presedintelui.

As face cateva mentiuni care sper sa va fie utile si daca vom tine cont de ele, vom putem evita impreuna situatiile neplacute: la aterizarea aeronavei nu vor exista oportunitati de imagine si nici declaratii de presa. Presedintele va fi transportat de la aeroport la spitalul Elias.

In cursul diminetii am avut o discutie cu doctorul Berteanu si am stabilit ca, de fiecare data cand va considera ca este cazul, sa ofere detalii opiniei publice si presei despre evolutia starii de sanatate a presedintelui.

O prima intalnire a presei cu doctorul Mihai Berteanu va avea loc maine, dupa revenirea presedintelui in tara si dupa primele evaluari medicale”, a concluzionat consilierul prezidential.

Medicul Mihai Berteanu de la Spitalul Elias a declarat pentru Antena 3 ca presedintele va intra intr-un program de recuperare, asistat de o intreaga echipa de specialisti.

In urmatoarele luni, seful statului are nevoie de exercitii intense pentru a evita riscul aparitiei altor probleme la coloana.

Intr-o scrisoare adresata conducerii celor doua Camere ale Parlamentului, presedintele Traian Basescu a anuntat ca doreste sa se adreseze legislativului pe 19 iunie. Mesajul sefului statului se va referi in special la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

HotNews.ro, D.M., 16 mai 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.