Uber a realizat primul transport de marfa cu un camion fara sofer: 45.000 de cutii de bere (VIDEO)

Otto, companie deținută de Uber, a livrat aproximativ 45.000 de cutii de bere Budweiser cu ajutorul unui camion fără șofer, primul transport comercial realizat cu un autovehicul autonom.

Berea a fost livrată într-o localitate din statul american Colorado, de la o distanță de aproape 200 kilometri. Camionul s-a deplasat fără intervenție umană pe o distanță de circa 160 kilometri, cursa fiind supravegheată permanent de un șofer aflat în interiorul vehicului, dar și de un echipaj din partea statului Colorado. Viteza medie a camionului pe parcursul traseului a fost de 89 de kilometri pe oră, potrivit Reuters.

“Există oameni în Colorado Springs care au băut, weekendul acesta, bere livrată de un camion autonom”, a afirmat James Sembrot, director de logistică la Anheuser-Busch, divizie a producătorului de bere Anheuser-Busch InBev (AB InBev), care deține în portofoliu și Budweiser.

Otto, specializată în dezvoltarea de tehnologie pentru mașini fără șofer, care testează camioane autonome pe austrăzile din San Francisco, a fost achiziționată de Uber în luna august pentru 680 de milioane de dolari, potrivit The Verge.

“Succesul acestei livrări experimentale este un exemplu de realizare posibilă cu ajutor tehnologiei autonome. Totodată, evidențiază importanța colaborării cu state orientate spre viitor, cum este Colorado și companii deschise către inovare”, a spus Lior Ron, cofondator la Otto.

Transportul de bere cu un camion fără șofer vine după ce, în septembrie, Uber a lansat un serviciu de transport de persoane cu mașini autonome în orașul Pittsburgh din Statele Unite. Totuși, într-o primă fază, considerată de testare a serviciului, pasagerul nu va fi singur în mașină, ci alături de un mecanic, aflat pe scaunul șoferului, care nu va atinge însă volanul fără să fie necesar.

Considerată de mulți specialiști o adevărată revoluție în transportul cu mașina, lansarea serviciului este deocamdată experimentală. Mașinile autonome reprezintă, în prezent, o preocupare majoră a industriei auto și a companiilor din tehnologie, atrăgând giganți ca Ford, BMW, General Motors sau Google.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: