Un criminal in serie a ucis cinci prostituate din Anglia

Un nou criminal in serie face ravagii printre prostituatele din Anglia.

Politia britanica este in alerta, dupa ce marti au fost descoperit alte doua cadavre ale unor femei, la un interval de numai cateva zile de cand trupurile neinsufletite a trei prostituate au fost gasite in zona portului Ipswich din estul tarii, relateaza cotidianul The Times.

In urma ultimelor descoperiri, seful politiei locale, Stewart Gull, a precizat ca cele doua cadavre nu au fost inca indentificate, dar “se presupune ca victimile sunt Annette Nicholls, de 29 ani, si Paula Clennell, de 24 ani, ambele prostituate, disparute in urma cu zece zile”.

Cu o saptamana de a fi declarata disparuta, Paula Clennell a oferit un interviu, pentru un post de televiziune britanic, declarand ca este constienta de riscurile acestei meserii, dar nu poate renunta din cauza necesitatilor financiare.

Politia a dezvaluit, tot marti, numele celei de a treia victime, gasita duminica in apropierea riului Crowland, Lincolnshire, la sud-est de Ipswich. Victima este Anneli Alderton, 24 de ani, moarta prin sufocare. Alderton era mama unui baietel, Freddy, in varsta de numai patru ani.

Primele doua prostituate, Tania Nicol, 19 ani, si Gemma Adams, 25 ani, fusesera gasite intr-un parau, decedate din cauze necunoscute.

Adams, de 25 ani, a disparut in dimineata de 15 noiembrie si a fost gasita in Hintlesham, Suffolk, in 2 decembrie, iar Taniei Nicol, fusese descoperit vineri, la Copdock, dupa ce adolescenta fusese data disparuta in data de 30 octombrie.

Toate victimele erau dezbracate, insa nici una nu fusese agresata sexual si nici nu prezentau urme ale unor acte de violenta pe corpurile lor. Politistii spun ca exista “similaritati izbitoare” intre modul in care acestea au fost omorate, insa va fi nevoie de teste suplimentare. Anchetatorii locali au cerut deja sprijinul serviciilor de investigatie FBI si a unor experti in astfel de cazuri.

Un om de afaceri din Ipswich a anuntat o recompensa de 50.000 de lire sterline (74.000 de eur) pentru orice persoana care ar furniza informatii ce ar permite capturarea autorului sau autorilor acestor crime.

Criminalii in serie care ucid prostituate nu sunt o noutate pentru expertii englezi. Cel mai celebru caz este al lui Jack Spintecatorul, vinovat de uciderea unor prostituate, in 1888. Asasinatele lui se caracterizau printr-o salbaticie nemaintalnita; fiecare dintre cele cinci victime, toate prostituate, erau atacate pe la spate, le se taia beregata si apoi corpurile neinsufletite erau mutilate.

Cel mai sangeros a fost Peter Sutciffe, poreclit “Spintecatorul din Yorkshire”, care a torturat prin bataie, injunghiere sau mutilare peste 20 de prostituate, dintre care 13 au murit. Sutciffe, arestat pe data de 2 ianuarie 1981, a declarat ca misiunea lui era sa “curete strazile de prostituate”.

HotNews.ro, C. Marin, 13 dec 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.