Un roman este suspectat de spionaj in Nigeria

Israelul sustine ca infractiunea a avut un caracter “pur comercial”

Un cetatean roman, in varsta de 50 de ani, a fost inculpat pentru spionaj de catre Inalta Curte federala din Abuja, Nigeria – transmite France Presse. Alaturi de romanul Bogdan Dumitrescu au mai fost inculpati alti patru cetateni straini – doi irlandezi, un israelian si un rus, precum si trei cetateni nigerieni.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Corina Vintan, a confirmat, pentru Hotnews.ro, ca cetateanul roman a fost retinut pe 9 octombrie, fiind acuzat de detinere, preluare si copiere de documente clasificate. Cetateanul roman a negat toate acuzatiile care i se aduc, urmatoarea audiere fiind stabilita pentru 21 noiembrie.

Ambasada Romaniei de la Abuja a acordat asistenta de specialitate cetateanului roman si va continua sa-l sprijine pe acesta pe tot parcursul procesului intentat de autoritatile nigeriene.

Bogdan Dumitrescu se afla in Nigeria in calitate particulara, in baza unui contract individual cu o firma nigeriana cu sediul in Lagos.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe a declarat ca infractiunea a avut un caracter “pur comercial” si nu a fost “politica sau legata de spionaj”. Cei sase risca o pedeapsa de pana la 14 ani de inchisoare, in cazul in care vor fi gasiti vinovati.

HotNews.ro, D. Mihai, 11 oct 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.