Un startup elvetian va lansa un smartphone care va costa aproximativ 13.000 euro

Sirin Labs pregătește lansarea unui smartphone care va costa de peste 10 ori mai mult decât vârfurile de gamă actuale. Compania elvețiană va încerca să targeteze nișa celor super bogați.

Conform șefului companiei, Tal Cohen, calculul este relativ simplu. În fiecare piață există între 2% și 10% produse high end. Pe piața de mobile, acest procent este numai între 0,1% și 0,2%. Cu alte cuvinte, teoretic, zona de high end a pieței de smartphone-uri ar mai avea loc liber pentru încă cel puțin 1,8%. În cel mai pozitiv scenariu, acest procent putea fi de 9,8%.

Piața căreia un astfel de produs i se adresează ar fi compusă din 60 de milioane de oameni, dintre care 18 milioane de milionari. Cei de la Sirin Labs nu au făscut publice informații legate de componentele viitorului smartphone high end Sirin Solarin. Au spus doar că va avea cele mai bune componente disponibile la ora actuală.

În schimb, conform producătorului, principalul atu al smartphone-ului va fi securitatea. În dezvoltarea produsului s-a lucrat împreună cu mai multe companii de securitate din Israel, inclusiv Cellebrite.

Cei de Sirin nu pun accent pe lux, cum a fost cazul în trecut cu branduri precum Vertu. În schimb, încearcă să atragă atenția celor bogați și pasionați de tehnologie în același timp. Lucrul la Sirin Solarin a început cu doi ani în urmă, iar în cadrul echipei de dezvoltare se regăsesc foști angajați de la Sony și McLaren.

Dacă cei de la Sirin vor avea succes cu un smartphone de 13.000 de euro în față unor branduri foarte puternice și mult mai ieftine, precum iPhone și Galaxy S, vom vedea începând cu luna mai, când Sirin Solarin va fi lansat la Londra.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: