Vaccinul impotriva imbatranirii – mai aproape decat s-ar crede

Gena Klotho, numita după o mică zeiţă a grecilor care putea dispune când să se sfârşească viaţa fiecărui om, pare a fi responsabila cu imbatranirea organismului uman. Cobaii şi oamenii care au forme modificate ale acesteia îmbătrânesc mai repede decât normal, spun specialiştii. Stimulând activitatea acestei gene, oamenii de ştiinţă au descoperit că viaţa cobailor se prelungeşte cu 2-3 ani, dar efectul la femele este mai slab.

“Descoperirea poate fi una de o majoră importanţă în terapia anti-îmbătrânire”, a declarat şeful echipei de cercetători, dr. Makoto Kuro-o, profesor asistent la Catedra de Patologie a Universităţii Centrului Medical din Texas, Dallas. Dr. Kuro-o a descoperit această genă încă de pe când lucra în Japonia, în 1997.

Klotho pare să amâne multe dintre semnele îmbătrânirii, cum ar fi slăbiciunea oaselor, depunerea de colesterol pe vasele de sânge sau pierderea fermităţii musculaturii. Specialiştii spun că nu sunt preocupaţi atât de prelungirea vieţii, cat de îmbunătăţirea calităţii acesteia în perioada senectuţii.

O informaţie necesară, la aflarea căreia lucrează acum dr. Kuro-o şi echipa sa, este cea referitoare la hormonul Klotho, molecula prin care acesta ia contact cu celulele.

Dacă totul iese aşa cum speră cercetătorii, acest hormon va fi foarte util oamenilor. Unul dintre beneficii ar putea fi elaborarea unui test de sânge care să arate durata de viaţă estimată pentru fiecare individ. In cazul în care vaccinul anti-îmbătrânire nu va fi o reuşită, hormonul Klotho tot va fi folositor: s-a demonstrat deja că nivelurile ridicate ale acestuia sunt legate de scăderea riscului de ateroscleroză, principala cauză a bolilor de inimă, a precizat specialistul.

www.yuppy.ro


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.