Vântul suflă mii de euro în conturile proprietarilor de eoliene

parc_eolian_dobrogea1_03814100De mai bine de 10 ore, eolienele sunt principala sursa de energie în producția națională, asigurând peste 25% din consumul național de energie.

Luni la ora 10:30, peste 26% din producție era asigurată de parcurile eoliene, a două sursă principală de producție fiind termocentrale care funcționează pe cărbune, cu 23%, conform capital.ro.

Acest fenomen a intervenit ca urmare a intensificărilor vântului, Administrația Națională de Meteorologie emiând atenționări de Cod Galben de vijeli pe raza a zece județe și în municipiul București.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate începând cu ora 8.00 în porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea – maritim şi fluvial, dar şi în portul Mangalia, deoarece vântul suflă cu viteze de peste 60 de kilometri la oră, iar în larg poate atinge până la 80 de kilometri la oră.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionat şi traficul convoaielor de barje pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud – fluvial.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: