Voiculescu o ataca din nou pe Monica Macovei

Dupa ce l-a acuzat in repetate randuri pe presedintele Basescu, liderul PC si-a oprit atentia asupra altui inalt demnitar: ministrul Justitiei. Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a prezentat miercuri un document din 1984, care arata ca actualul ministru al Justitiei ar fi semnat in alb un act de perchezitie.

Voiculescu i-a sugerat premierului sa o demita pe Macovei si sa se opuna numirii ei in functia de comisar european.

Conservatorii considera ca semnarea in alb a unui act de perchezitie constituie un act de incalcare a drepturilor omului, iar astfel de gesturi erau folosite in timpul regimului comunist doar de cei care doreau sa avanseze in functie.

Replica ministrului Justitiei nu s-a lasat asteptata. „Domnul Voiculescu a fluturat o hartie care nu are nicio valoare. Nu este datata, nu este inregistrata si nici nu are numele meu pe ea.

Doar din respect pentru opinia publica precizez ca nimeni nu a fost nici perchezitionat si nici arestat abuziv sub semnatura mea de procuror cat timp am indeplinit aceasta functie. Nu am dat autorizatii de perchezitii in alb”, spune Monica Macovei, intr-o informare publica.

Ministrul Justitiei a mai aratat ca atita timp cit a fost procuror, nu a facut nici un dosar politic si nu a avut nicio legatura cu Securitatea.

“Pentru informarea dlui Voiculescu – o autorizatie de perchezitie trebuia sa respecte o procedura anume: alaturi de cerinta completarii, aceasta trebuia sa aiba numar de inregistrare la Parchet, dosar inregistrat la Politie si/sau Parchet pe numele persoanei cercetate penal si sa fie in dublu exemplar( un exemplar in dosar si unul la sediul Parchetului)”, mai arata Macovei.

Conservatorii i-au solicitat, in urma cu cateva zile ministrului justitiei sa renunte la intentia de a candida pentru o functie de comisar european. Ei au amenintat ca, in caz contrat, vor face publice mai multe documente despre trecutul de “procuror ceausist” al ministrului.

Monica Macovei a reactionat dur la aceasta propunere, acuzandu-i pe conservatori de metode securiste si de incultura. Ea le-a spus ca pentru functia de comisar european nu se depun candidaturi, ci se fac numiri, care sunt analizate de organismele europene.

In plus, Monica Macovei nu si-a depus candidatura, pentru ca i se pare mai important sa isi termine mandatul de ministru al Justitiei.

HotNews.ro, D.G., 27 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.