Workshop de creativitate: un program pentru fiecare, dar nu pentru oricine

Alege sa Gandesti Altfel ! SideLight, in parteneriat cu Chiron Consulting organizeaza un workshop de creativitate adresat tuturor acelora care sunt interesati de explorarea si dezvoltarea propriului potential creativ. Workshop-ul este adresat atat persoanelor fizice, cat si angajatilor din companii.

Avem nevoie de creativitate in absolut tot ceea ce facem, fie ca e vorba de a scrie un material de prezentare, de a gasi o solutie mai simpla la o problema din viata de zi cu zi, fie ca este vorba de a sti sa-ti valorifici mai bine propriile resurse.

Intr-adevar, creativitatea nu este un dar al catorva privilegiati fie ei scriitori, pictori, diversi artisti. Creativitatea reprezinta o trasatura a tuturor. De idei creative are nevoie un om de marketing pentru o campanie de promovare, un om de resurse umane pentru a gasi, de exemplu, noi modalitati de motivare a angajatilor, un finantist pentru a identifica strategii de crestere a profitului etc. Creativitatea este necesara pretutindeni, indiferent de domeniul de activitate sau de treapta ierarhica din cadrul unei organizatii.

Participantii vor invata sa utilizeze diverse tehnici de generare a ideilor, dat fiind ca acestea reprezinta esenta procesului creativ. ‘Toolkit-ul’ acopera intreaga gama de metode de creativitate: metode combinatorii, asociative, sistemice, analogice, antitetice, aleatorii si literare.

Fiecare modul va contine expunerea si exemplificarea tehnicii respective, unul sau doua exercitii de rezolvat, o analiza riguroasa (debriefing) a solutiilor si un set de exercitii similare aferente tehnicii respective.

Fiecare participant la workshop va afla care este profilul sau de creativitate, va invata ce trebuie sa faca pentru a-si folosi la maximum resursele creative, va invata cum sa exploateze si cum sa aplice in mod sistematic tehnici de creativitate consacrate, isi va imbunatati performantele la locul de munca, isi va spori sansele de a fi promovat, va gasi modalitati de a-si face munca mai interesanta, va avea o viata personala mai interesanta si poate mai frumoasa.

In companiile care includ acest program in pachetul de training oferit angajatilor, oamenii vor fi capabili sa genereze mai multe idei utile, calitatea ideilor si solutiilor va creste, se vor ameliora performantele la nivel de grup, se vor optimiza procesele de inovare din cadrul organizatiei, climatul intern va deveni mai destins, mai placut si mai constructiv.

La finalul workshop-ului, fiecare participant va primi un suport de curs, continand elementele teoretice prezentate in timpul atelierului si un set de exercitii de creativitate suplimentare, pentru a se ‘antrena’ in timpul liber.

Workshop-ul va avea loc pe data de 15 aprilie la sediul Chiron Consulting din Bd. Unirii nr. 75, bl. H1, sc.3, et.6, ap.99. (Punct de reper: cladirea CEC din P-ta Alba Iulia)

www.sidelight.ro


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.