Zizou, cel mai bun jucator al mondialului

Zinedine Zidane, capitanul echipei nationale a Frantei, a fost desemnat luni cel mai bun jucator al Campionatului Mondial de fotbal. Decizia vine oarecum surprinzator, dupa ce Zidane a avut in finala un gest nesportiv, care risca sa ii puna in pericol intreaga cariera. In clasamentul FIFA, Zidane a fost urmat de italienii Cannavaro si Andrea Pirlo.

Zidane a fost desemnat castigator al Balonului de Aur al Mondialului de catre jurnalistii prezenti la editia din acest an a Campionatului Mondial din Germania. Pe aceeasi lista a celor mai buni jucatori ai turneului au mai fost prezenti si francezii Vieira, Henry, germanii Ballack si Klose sau italienii Zambrotta si Buffon.

Desemnarea lui Zidane, 34 de ani, drept cel mai bun jucator al Mondialului este oarecum surprinzatoare deoarece francezul a avut in finala un gest nesportiv (cind a lovit cu capul, in piept, pe italianul Materazzi) in urma caruia a fost eliminat in minutul 110 al finalei.

In finala desfasurata la Berlin, Italia s-a impus in fata Frantei cu scorul de 5-3, in urma executarii loviturilor de pedeapsa.

Luni, presa internationala a criticat dur gestul capitanului reprezentativei Frantei. Cotidianul L’Equipe si alte jurnale din Franta scriu despre “o iesire ratata” si: “un final trist de cariera”.

Comparandu-l pe Zidane cu Pele si Owen, L’Equipe constata ca “niciun monstru sacru de nivelul lor nu a incalcat astfel regulile cele mai elementare ale sportului”.

Ziarul a calificat gestul lui Zidane drept “stupid”, “ireparabil si foarte greu de iertat”. “Ce le aratati copiilor nostri, tuturor celor pentru care ati redevenit un exemplu viu, pentru totdeauna?, a scris L’Equipe.

In schimb, fostul mare jucator german, Franz Beckenbauer, a incercat sa ii ia apararea lui Zidane: “Sint sigur ca Materazzi i-a spus ceva lui Zidane, altfel nu ar fi reactionat asa”.

Cotidianul german Bild lanseaza in editia de luni varianta ca italianul Materazzi l-ar fi facut “terrorist” pe Zidane, lucru considerat de acesta din urma drept o acuzatie deosebit de grava tinind cont ca francezul provine dintr-o familie de origine algeriana.

HotNews.ro, G.I., 10 iul 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.