TOP 10 afaceri ce le poti lansa cu un buget de maxim 5.000 euro

Afacerile de succes nu se nasc intotdeauna dintr-un buget consistent. De multe ori investitia initiala intr-o idee interesanta de business poate sa nu depaseasca 5.000 de euro, iar profitul sa apara intr-un timp relativ scurt. Va prezentam o selectie de zece idei de pe Raftul cu Afaceri care nu necesita foarte multi bani pentru a va asigura statutul de antreprenor.

Farfurii din portelan cu mesaje traznite – 1.000 euro

Farfurii din portelan cu mesaje traznite - 1.000 euro

Totul a pornit cu o investitie de 1.000 euro intr-un magazin online si in productia primelor farfurii din portelan. Cei interesati de o astfel de productie trebuie sa gaseasca o fabrica specializata in prelucrarea portelanului. Un astfel de exemplu se afla la Alba Iulia. Pregatirea unui astfel de business poate dura circa trei luni, iar profitul poate aparea la fel de repede. Puteti “testa” piata si cu altfel de produse din portelan precum platouri, boluri sau cani.

Puteti citi mai multe detalii despre acest business aici.

Litere luminoase pentru evenimente inedite – 2.000 euro

Litere luminoase pentru evenimente inedite - 2.000 euro

Daca aveti putin talent artistic si inclinatie despre design interior puteti imbratisa aceasta idee: litere luminoase pentru un eveniment care cu siguranta va iesi in evidenta. Aveti nevoie de un spatiu de productie, materiele, becuri si sisteme de iluminare. Preturile per litera pot pleca de la 65 euro (inclusiv TVA) si pot ajunge la valori mari, in functie de inaltimea literelor si lungimea cuvantului in cauza.

Pentru acest tip de afacere puteti folosi ca inspiratie materialul acesta.

Zmeura si mure – 5.000 euro

Zmeura si mure - 5.000 euro

Pentru a avea o afacere profitabila, cei interesati trebuie sa plece de la minim 2.000 mp si pot ajunge pana la cateva hectare de teren. Pentru cei 2.000 mp sunt necesari 1.800 de drajoni de zmeur sau 900 de butasi de mur. Costul pentru un drajon de zmeur este de 2-3 lei (pretul difera in functie de soiuri – polka, veten, cayuga, opal, rubin, citrya), respectiv 4-5 lei pentru un butas de mur (thornfree si navaho). Terenul trebuie pregatit in prealabil (discuire), agricultorul fiind nevoit sa ia in calcul, ca si cost adiacent, si forta de munca pentru plantare (la 2.000 mp sunt necesari circa trei oameni pentru doua zile).

Cel mai bun pret per kilogram in cazul zmeurei poate fi obtinut la inceputul lunii iunie sau la sfarsit de august-septembrie (15-16 lei per kg), in timp ce in privinta murelor pretul cel mai ridicat poate fi obtinut in iulie si la final de august-septembrie (17 lei/kg).

Puteti afla mai multe detalii despre ce presupune o afacere cu zmeura si mure din articolul acesta.

Milieul, punct de pornire pentru un business. Investitie – 2.000 euro

Milieul, punct de pornire pentru un business. Investitie - 2.000 euro

Milieul este, mai degraba, genul de obiect pe seama caruia facem glume, fiind putin exploatat. Cum obiectele handmade au castigat foarte multa popularitate in ultimii ani, ideea se poate transforma intr-un business de succes foarte rapid. Milieurile pot fi foarte usor folosite in combinatii diverse pe obiecte de decor sau chiar obiecte vestimentare.

Un business de acest gen poate fi usor monetizat pe Facebook, dar si in magazine de suveniruri sau muzee.

Sandale din piele naturala, un business pornit cu 3.500 euro

Sandale din piele naturala, un business pornit cu 3.500 euro

O afacere in industria producatoare de incaltaminte poate descuraja la prima vedere antreprenorii, din cauza costurilor mari de creatie si productie. Insa, doi tineri romani au gasit o solutie pentru a incepe o idee de afaceri cu sandale cu un buget foarte mic. La fel cum marii producatori de imbracaminte din Occident apeleaza la sistemul de lohn, colaborand cu fabricile locale, la fel si un antreprenor care vrea sa-si creeze o gama proprie de sandale poate sa caute in tara sau in afara tarii producatori care sa lucreze pe designul propriu.

Investitia initiala se ridica la circa 3.500 de euro si poate fi recuperata in decursul unui an. Mai multe detalii despre un exemplu de astfel de business puteti afla aici.

Afacere cu prepelite – 220 euro

Afacere cu prepelite - 220 euro

O afacere in agricultura ii poate descuraja pe multi, nu doar atat prin prisma timpului si efortului depus, cat si din cauza investitiei initiale pe care un numar mare de oameni o percep drept substantiala. Un exemplu care demonteaza insa partea financiara este cea a unui tanar care a pornit intr-io afacere cu prepelite cu doar…220 euro. A cumparat un incubator de tip gospodaresc (150 de lei), 200 de oua pentru incubat din rasa de ouatoare japoneze (circa 100 de lei) si un rastel de 5 custi profesionale (aproximativ 600 de lei).

Mai multe detalii despre ce inseamna infiintarea unei ferme de prepelite puteti citi aici.

Afacere cu sucuri naturale la pahar – 5.000 euro

Afacere cu sucuri naturale la pahar - 5.000 euro

In era in care “fresh”, “bio”, “raw vegan” au devenit cuvinte uzuale in vocabularul romanilor, o afacere cu sucuri naturale, facute pe loc, nu poate avea decat o directie: succes. Romanii sunt tot mai preocupati de ce consuma, asa ca un stil de viata sanatos face parte deja din viata lor. Poate ca inca nu la nivelul tarilor din Vest, insa tendinta este de crestere. La aceasta se adauga si lipsa timpului sau graba oamenilor, fapt pentru care putem spune ca exista cerere si potentiali clienti. Investitia este relativ mica, de cateva mii de euro, in functie de cat de sofisticat doresti sa fie standul, si poate fi recuperata in mai putin de un an.

Despre cum sa “storci” profit dintr-un business cu sucuri naturale la pahar puteti afla aici.

Petreceri pentru copii – 5.000 euro

Petreceri pentru copii - 5.000 euro

Daca ai banii stransi pentru o masina, poate te mai gandesti un pic. Cu 5.000 de euro iti poti deschide o afacere cu petreceri pentru copii, un serviciu tot mai cerut atat de companii, cat si de parinti. Pentru o astfel de afacere ai nevoie de un sediu social si cativa angajati care sa se ocupe de clienti. Cum afacerea se incadreaza in categoria servicii, investitia majora pe care trebuie sa o faci este in promovarea business-ului tau.

Un business cu petreceri pentru copii poate fi o alegere inspirata, in conditiile in care piata este in crestere. Cererea este determinata atat cu ocazia evenimentelor personale, ca zile de nastere, cat si cu ocazia sarbatorilor comune, ca 1 Iunie-Ziua Copilului si sarbatorile de iarna, cand cei mai multi clienti sunt companiile. Astfel, poti lua in calcul si un business ocazional, nu neaparat permanent, care sa-ti genereze venituri cu ocazia 1 Iunie sau a sarbatorilor de iarna.

Sursa foto: Pressmaster/Shutterstock.com

Consilier de imagine – 1.000 euro

Consilier de imagine - 1.000 euro

Poate una dintre putinele idei de afaceri de care poti sa te apuci oricand este un cabinet de consiliere de imagine. Mai exact, nu vorbim strict de un business cu sediu social si angajati asa cum il stim toti, ci de un business pe cont propriu, simplu, care are nevoie doar de un singur om: de tine. Si daca nu pare de ajuns, afla ca este un domeniu in care lucreaza foarte putini oameni in Romania, ceea ce inseamna ca oferta este relativ scazuta si nu acopera nici pe departe cererea pentru astfel de servicii. In plus, investitia necesara este minima, doar taxa de infiintare a unui PFA si cheltuielile cu realizarea unui site personal.

Afla cum poti deveni consilier de imagine din materialul acesta.

Cabina foto portabila – 5.000 euro

Cabina foto portabila - 5.000 euro

O cabina foto poate fi una dintre ideile de business la indemana oricui, de la studenti, tineri care nu au un job sau la angajati care, pe langa salariu, vor un venit suplimentar. Si asta pentru ca sa ai o cabina foto necesita o investitie relativ mica, care poate fi recuperata destul de repede, intr-un an de zile.

O cabina foto este tot mai ceruta la diverse evenimente, petreceri private, aniversari, petreceri corporate sau chiar nunti. O astfel de cabina nu inseamna doar poze reusite, ci si distractie in timpul realizarii fotografiilor, caci implica tot felul de accesorii pe care invitatii evenimentului le folosesc pentru a imortaliza momente amuzante.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.