Hotelul Ambasador, vândut pe internet

hotel_ambasador_34178000Criza, care a lovit dur piața imobiliară, i-a făcut pe agenții imobiliari să apeleze la soluții mai puțin obișnuite pentru a-și promova imobilele pe care le reprezintă pentru vânzare sau închiriere.

S-a ajuns până la situația în care un hotel din centrul Capitalei, pentru care proprietarul cere 15,5 milioane de euro, este scos la vânzare pe un site de imobiliare, în condițiile în care asemenea tranzacții se discută, se analizează, de regulă, în cercuri mai restrânse, ale investitorilor, fie că aceștia sunt oameni de afaceri români sau străini, fie fonduri de investiții etc.

Anunțul postat pe spatiicomerciale.ro nu precizează denumirea hotelului. Însă, în respectivul anunț, care se adresează exclusiv investitorilor, se precizează că este vorba despre „un hotel de 3 stele-4 stele”, amplasat în zona Univestitate-Magheru din București, în suprafață totală de 12.000 mp. Totodată, se mai spune că hotelul are 127 camere, fiecare în suprafață de 15 mp, fiind situate într-o construcție cu parter și 13 etaje. Hotelul are, potrivit anunțului, un grad mediu de ocupare de 50% și este scos la vânzare cu un teren de 1.100 mp.

Practic, descrierea imobilului scos la vânzare corespunde caracteristicilor hotelului Ambasador, situat pe Bulevardul Magheru din București, înspre Garajul Ciclop. În luna mai a anului trecut, moştenitorii arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, au reușit să obțină restituirea în natură a terenului şi clădirii Hotel Ambasador din Bucureşti. Procesul a durat zece ani. Clădirea, care are subsol, parter și 13 etaje, a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar, şi a devenit cunoscută datorită faptului că a găzduit Hotelul Ambasador.

Un an mai târziu, în luna iunie a acestui an, s-a decis retrocedarea doar a unei jumătăți din imobil. „După lungi negocieri, în mod voluntar, SC Ambasador a retrocedat jumătate din imobil, semnând documentele la începutul acestei săptămâni”, a declarat Andrei Istrate, preşedintele consiliului de Administraţie al firmei SC Ambasador, care deţine hotelul, citat de mediafax.ro.

Practic, jumătate din clădire a rămas în posesia vechilor acţionari, care au renovat-o complet şi i-au ridicat standardul la 4 stele, iar cealaltă jumătate urma să fie scoasă la vânzare de familia care a revendicat-o. Acţionarii Hotelului Ambasador au investit în ultimii trei ani în partea de hotel care le-a revenit şi care are 99 de camere circa 3 milioane de euro pentru a ridica gradul de confort de la 3 la 4 stele, precum şi în modernizarea sălii de conferinţă, a restaurantelor şi a barurilor. În ceea ce priveşte cealaltă jumătate din clădire, Istrate afirma, acum o lună de zile, că aceasta ar urma să fie scoasă la vânzare pe piaţa imobiliară.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!