Dinescu vrea dosarele turnatorilor pe internet

Mircea Dinescu, membru CNSAS a pledat, joi, intr-o conferinta de presa, tinuta pe scarile institutiei, pentru “transparenta totala” a activitatii Colegiului, considerand ca numai asa CNSAS poate iesi din criza in care se afla.

“Singura solutie este ori dizolvarea Colegiului CNSAS ori o transparenta totala. Toate dosarele politicienilor romani sa fie puse pe internet si sa aiba acces toata presa la ele si populatia Romaniei. E vorba de dosarele de colaborare”, a precizat Dinescu.

In acest sens, Dinescu a cerut partidelor puterii sa modifice legea CNSAS, in caz contrar amenintand cu demisia.

Criticand dur lipsa de transparenta a CNSAS, Dinescu a promis presei sa tina in fiecare marti si joi, dupa sedintele Colegiului, cate o conferinta de presa, pentru a informa jurnalistii.

Pe de alta parte, Mircea Dinescu a acuzat SRI ca a protejat anumiti politicieni pe care i-a lasat sa aiba cariere politice, desi stia ca ei sunt compromisi, deci vulnerabili.

Dinescu spune ca cei care au facut politie politica trebuie sa plateasca, dar a acuzat ca in politica romaneasca nu se intampla nimic in acest sens.

“Acum, scotandu-se la iveala aceste documente, normal ar fi fost sa se declanseze in zona politicului acea poveste de curatare a partidelor, dar sub o forma juridica: cei care au dat declaratii in fals, in clipa cand au candidat, sa fie exclusi si deferiti justitiei”, a spus el.

Referindu-se la Mona Musca, Dinescu a spus ca ea a semnat “un pact cu diavolul” si deci trebuie sa demisioneze din toate functiile pe care le are.

Dinescu a decis sa-si tina conferinta de presa afara, in fata scarilor institutiei, pentru ca nu a gasit o sala libera in institutie, unde sa stea de vorba cu jurnalistii.

HotNews.ro, C.N.A., 21 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.
like la pagina pentru a continua!