Acest om a pierdut 900 mil. dolari într-o zi

007_jeff_bezos_41419100Dacă vreodată ai invidiat bogăția marilor miliardari ai lumii, gândește-te că ei lucrează cu sume foarte mari și, deși au foarte mulți bani, atunci când lucrurile merg prost, pierd sute de milioane sau chiar miliarde de dolari.

Acest lucru s-a întâmplat săptămâna trecută cu miliardarul american Jeff Bezos, președintele și principalul acționar al celui mai mare retailer online Amazon.com. Acesta a pierdut, într-o singură zi, 891,7 milioane de dolari, reprezentând 2,9% din totalul averii sale. În noile condiții, averea lui Bezos a ajuns la 29,5 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

În total, de la începutul acestui an până la sfârșitul săptămânii trecute, averea șefului Amazon.com s-a redus cu 6,5 miliarde de dolari.

Cauza scăderii averii sale este deprecierea acțiunilor Amazon pe bursă. De altfel, mai mulți economiști și cunoscători ai piețelor de capital au avertizat, încă de la începutul acestui an, că pe parcursul lui 2014 trebuie să ne așteptăm la o scădere a burselor americane, reprezentând de fapt dezumflarea unei bule bursiere la care s-a ajuns în ultimii ani, culminând cu 2013.

Jeff Bezos se află pe locul 21 în topul miliardarilor realizat și actualizat la zi de agenția Bloomberg.

Cea mai mare parte a averii lui Jeff Bezos este reprezentată de un portofoliu de 18% din acțiunile Amazon.com. Afacerea sa s-a dezvoltat inimaginabil. În prezent, sunt zile în care clienții Amazon comandă peste 150 de produse pe secundă. De la listarea pe bursă a retailerului online, în 1995, omul de afaceri a vândut acțiuni în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari.

O parte din acești bani au fost investiți în Blue Origin, o companie care se ocupă cu explorarea spațiului planetar. Alte 250 de milioane de dolari au fost folosite pentru cumpărarea publicației „Washington Post”, în luna august 2013. Potrivit experților Bloomberg, Jeff Bezos are peste 2 miliarde de dolari în bani gheață și în alte active de investiții. Miliardarul american s-a numărat printre primii investitori în Google și Airbnb.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: