Averea colosala a senatorului Verestoy Attila poreclit „Drujba lui Dumnezeu”

Senatorul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) Verestoy Attila este unul dintre cei mai bogați politicieni, precum și un om care a profitat din plin de pe urma afacerilor cu cherestea.

Fostul politician Corneliu Vadim Tudor l-a poreclit „Drujba lui Dumnezeu” și „Kerestoy”, grație afacerilor cu lemn în care a fost implicat politicianul UDMR-ist.

Acesta este proprietarul unui domeniu impunător în satul Vlădiceasca, comuna Snagov. Vila sa are, cu tot cu anexe, peste 1.000 mp și este construită pe un teren cu o suprafață totală de 13.927 mp, pe malul lacului Tâncăbești.

Potrivit declarației de avere din decembrie 2016, Verestoy mai deține un teren agricol și patru intravilane, unul fiind situat în București.

Totodată, el mai are în proprietate două apartamente în Capitală, unul în Odorheiu Secuiesc și o casă de locuit în localitatea Cristu Secuiesc, județul Harghita.

„Drujba lui Dumnezeu” are două mașini – un BMW X3 și un Audi S8, bijuterii de 58.000 de euro și tablouri de 25.000 de euro.

În conturi, Verestoy Attila deține 6.121.736 milioane de euro, 1.511.958 lei și 50.321 de dolari. De asemenea, senatorul UDMR a împrumutat mai multe firme cu 7.461.192 de lei și 4.600.096 de euro. Printre cei care au beneficiat de ajutorul lui Attila se numără și Asociația Handbal Club Odorhei.

Totodată, politicianul UDMR are acțiuni în cadrul unor companii listate la Bursa de Valori București (BVB) a căror valoarea totală depășește 35 de milioane de lei.

Precizăm că Verestoy Attila deține funcția de senator al României din 9 iunie 1990. Până în prezent, acesta nu a ratat niciun mandat de senator.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: