Cati bani are, de fapt, Bill Gates?

Bill Gates e cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes şi Bloomberg la 72.000 de milioane de dolari. Cât de bogat e însă fondatorul Microsoft? Mic.com a răspuns acestei întrebări cu o listă de 10 lucruri mai puţin cunoscute despre Mr. Gates.

1. Bill Gates nu e numai cea mai bogată persoană din lume. Dacă ar fi o ţară, Gates ar fi şi atunci una dintre cele mai bogate ţări din lume. Mai precis, ţara Gates s-ar situa pe locul 37 în topul celor mai bogate ţări din lume.

2. Gates a ştiut dintotdeauna că va fi bogat – Potrivit mărturiilor colegilor lui de clasă, Bill se lăuda tot timpul că va fi milionar înainte să împlinească 30 de ani. Nu s-a prea ţinut de cuvânt. Nu a devenit milionar înainte să împlinească 30 de ani… a devenit miliardar.

3. Lui Gates îi place să arunce bani – Bill Gates a donat peste 26.000 de milioane de dolari pentru diverse cauze, prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation.

4. Prima vânzare a lui Bill – Primul lucru vândut de Gates a fost – cum altfel? – un computer. L-a cumpărat cu 17 dolari şi l-a vândut cu 4.200. Deloc, dar deloc rău, dacă ţinem cont că era adolescent.

5. În cât timp şi-ar risipi averea? Bill Gates are 57 de ani. Dacă mai trăieşte încă 33 de ani, ar trebui să cheltuiască 6 milioane de dolari pe zi pentru ca averea lui să se topească.

6. Dacă ar vrea, ar putea să îi dea fiecărei persoane de pe planetă 10 dolari şi tot ar mai rămâne cu o grămadă de bani. Mai precis, dacă de Crăciun ar decide să dea câte 10 dolari fiecărui om de pe planetă, tot ar mai rămâne cu 2.259 de dolari.

7. Copiii lui nu vor moşteni mare lucru. Gates le va lăsa copiilor lui doar o mică parte din colosala avere. “Nu cred că toţi banii ăştia le-ar face bine. Trebuie să-şi găsească fiecare dintre ei calea. Le voi oferi o educaţie foarte bună şi pentru asta da, voi plăti foarte mult. La fel se va întâmpla şi cu lucrurile care ţin de sănătatea fiecăruia dintre ei. Dar în ceea ce priveşte banii, vor trebui să îşi aleagă un job şi să meargă la muncă!”, a spus Gates. Chapeau bas, Mr. Gates.

8. Fun fact – Dacă utilizatorii de Microsoft Windows ar putea cere un dolar pentru fiecare dată când Windows-ul se blochează, Bill Gates ar intra în faliment în aproximativ trei zile.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: