Warren Buffett: “Iata cele mai bune tranzactii ale mele din acest an”

Warren Buffet este cel mai de succes investitori pe bursele de acțiuni din istorie, și milioane de oameni urmăresc tranzacțiile sale pentru a obține idei pentru propriile portofolii. Chiar dacă bursele de acțiuni nu au performat per ansamblu în 2016, Oracolul din Omaha a reușit să aleagă câteva acțiuni câștigătoare, conform ultimilor raportări către SEC.

În mod particular, 4 dintre tranzacțiile lui Buffet i-au adus randamente cu două cifre în 2016, și traderii vor să știe dacă magia lui Buffett va continua.

Kinder Morgan, +22%

Gigantul din energie (simbol #KMI) reprezintă una dintre ultimele achiziții din portofoliul lui Buffett, datorită raportărilor pe Q4 din 2015.

Compania deține o rețea de neegalat de conducte și terminale de petrol și gaze naturale, precum și posibilitatea de a transporta și stoca dioxidul de carbon, oferindu-i avantaje competitive față de rivalii săi. Cu toate acestea, acțiunile Kinder Morgan au scăzut drept răspuns la ieftinierea prețului energiei, chiar dacă fluxul de capital a rămas constant.

În ochii investitorilor, KMI combină valoarea cu oportunitățile de venitururi, oferind un dividend sănătos de 3%. Cu recenta aprobare din partea federalilor de a exporta gaz natural lichefiat, KMI arată bine și merită atenția investitorilor.

Kraft Heinz, +19%

Gigantul din industria alimentară (simbol KHM) este o companie nou formată și poziția lui Buffett vine din deținerea de la Heinz. Creșterea recentă se datorează fuziunii de mare succes dintre Kraft și Heinz. Cum a descris însuși Buffett, când privește la cât a plătit pentru Heinz și luând în considerare și dividendul special plătit acționarilor Kraft, costul acțiunilor sale la Kraft Heinz a fost mai mic de jumătate din valoarea lor în momentul fuziunii.

Wal-Mart, +17%

În contrast cu primele 2, retailer-ul (simbol WMT) este un pariu pe termen lung al lui Buffett. A reprezentat chiar și o sursă de finanțare, acesta vânzând recent o parte din acțiuni pentru alte achiziții considerate o mai bună oportunitate.

Avansul din 2016 vine pe fondul porformanțelor solide din primul trimestru, profiturile depășind așteptările pieței. În mod interesant, Wal-Mart a avertizat recent că profiturile rămân sub presiune pentru o perioadă, asta pentru că retailer-ul investește masiv în mișcări care să ofere oportunități pe termen lung și să țină competiția departe.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: