BMW Seria 3 – "Masina Anului 2006 in lume"

BMW Seria 3 a fost anuntata “Masina Anului 2006 in lume” in cadrul unei conferinte de presa gazduita de Salonul International Auto de la New York, joi, 13 aprilie, impunandu-se in preferintele juriului format din 46 de jurnalisti din presa auto internationala, informeaza un comunicat de presa al companiei Automobile Bavaria.

Lista initiala din acest an a cuprins de 27 de modele din toata lumea, dintre care au fost selectate 10, apoi cele 3 finaliste.

La “World Car of the Year” automobilele participante trebuie sa fie disponibile in toate pietele lumii iar criteriile de notare sunt: stilul, performanta, modul de manevrare, confortul si ergonomia.

Marcile nou intrate in concurs au mai avut si alte criterii de selectie, ca de exemplu: valoare, siguranta, normele de poluare a mediului si semnificatia emotionala.

“Suntem incantati sa primim aceasta recunoastere pentru Seria 3. Proiectat si realizat de inginerii din Germania, el este construit pe doua continente si vandut in aproximativ 140 de piete din intreaga lume.

Masina este disponibila in patru stiluri diferite, astfel incat ai posibilitatea sa alegi intre o Limuzina, un Touring, un Coupe sau un Cabrio. BMW Seria 3 este disponibila cu o mare varietate de motorizari: de la diesel cu patru cilindri la cel mai performant cu sase cilindri”, a declarat Tom Purves, Directorul general la BMW America de Nord

Punctajul primelor 10 modele, la Masina Anului 2006 in lume:

BMW Seria 3 – 7,69
Mazda MX-5 – 7,55
Porsche Cayman S – 7,40
Honda Civic/Civic Hybrid – 7,35
Suzuki Swift – 7,09
Mercedes-Benz Clasa S – 7,00
Lexus IS – 6,69
Volkswagen Passat – 6,5
Mercedes-Benz Clasa M – 6,16
Land Rover – Range Rover Sport – 5,60

Premiul este decernat de catre firma internationala de audit KPMG. Votul final a fost secret si s-a facut tinand cont de o serie de criterii, de la siguranta si performante pana la stil si factorul emotional.

Programul “The World Car of the Year” este administrat de o organizatie non-profit formata din 6 jurnalisti ce supravegheaza si monitorizeaza procesul de votare, integritatea celor 46 de membri ai juriului si programul de operare.

HotNews.ro, A.V., 14 apr 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.