Cele mai puternice femei din lume

Doamnele din politica internationala isi disputa intaietatea cu directoarele marilor concerne.

Cancelarul german Angela Merkel a detronat-o pe Condoleezza Rice, secretarul de stat american, de pe prima pozitie in clasa-mentul pe anul curent al celor mai puternice femei din lume.

Topul realizat de revista „Forbes” cuprinde 100 dintre cele mai influente femei in termeni de prezenta mediatica si putere economica. Anul trecut, pe cand era doar lidera opozitiei germane, Angela Merkel nici macar nu aparea in acest clasament.

Pe de alta parte, Condoleezza Rice, fosta consilier pe probleme de securitate al presedintelui american George W. Bush, domina topul femeilor puternice inca din 2004.

Vicepremierul chinez Yi Wu, supranumita „Doamna de fier” a Chinei si reputata pentru inteligenta, hotararea si eleganta ei, coboara de asemenea o pozitie, ocupand locul 3. Urmatoarele sapte fruntase in clasament sunt femei de afaceri.

Presedintele desemnat al Pepsi, americanca de origine indiana Indra Nooyi, se claseaza pe locul 4 in lista „Forbes”, urmata de Anne Mulcahy, directoarea Xerox.
Integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 02 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.