Helen Mirren a fost "regina" Globurilor de Aur din acest an

Actrita britanica Helen Mirren a dominat Globurile de Aur din acest an, cu toate ca Babel si Dreamgirls au castigat premiile la cele doua sectiuni principale de film.

Mirren a fost numita cea mai buna actrita pentru rolul din miniserialul TV Elizabeth I si pentru cel din The Queen, care a mai castigat premiul pentru cel mai bun scenariu de film.

Mai mult, Elizabeth I a mai primit doua premii, in timp ce Martin Scorsese a fost numit cel mai bun regizor, pentru filmul The Departed.
Forest Whitaker, Sacha Baron Cohen si Meryl Streep au fost premiati pentru rolurile interpretate.

Whitaker a fost castigat Globul de Aur pentru rolul principal interpretat in The Last King of Scotland, fiind numit cel mai bun actor intr-o drama.

Baron Cohen a declarat dupa ce a primit trofeul pentru cel mai bun actor dintr-o comedie: “Le multumesc tuturor americanilor care nu m-au judecat prea mult.”.

Lui Meryl Streep i-a fost acordat Globul de Aur pentru interpretarea din The Devil Wears Prada – pentru care a primit titlul de cea mai buna actrita.

Helen Mirren a declarat pentru bbc.co.uk ca a fost “o seara extraordinara pentru scriitorii, regizorii si actorii britanici. Pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase nopti din viata mea.”

Jeremy Irons, cel care a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundat intr-un miniserial , a declarat ca a fost “extraordinar” sa joace impotriva lui Helen in Elizabeth I.

Ugly Betty a primit premiul pentru cel mai bun serial de comedie, in timp ce actrita in rolul principal, America Ferrera, a fost numita cea mai buna actrita dintr-o comedie TV.

Kyra Sedgwick a fost numita cea mai buna actrita intr-o drama TV, pentru rolul din The Closer.

Dreamgirls – numit cel mai bun muzical sau film de comedie – a adunat trei premii, inclusiv pentru cel mai bun actor in rol secundar, castigat de Eddy Murphy. Pentru rolul din acelasi film, Jennifer Hudson a fost numita cea mai buna actrita in rol secundar.

Cu toate ca Babel – a carui distributie ii include pe Brad Pitt si Cate Blanchett – a castigat premiul pentru cea mai buna drama si a fost nominalizat la sapte categorii, acesta nu a mai primit niciun alt Glob de Aur.

Premiile Golden Globes 2007, au fost decernate luni, 15 ianuarie, la Beverly Hills.

HotNews.ro, S.B., 16 ian 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.