Romania se afla pe locul 68 in topul competitivitatii economice

Romania se afla pe locul 68 in topul celor mai competitive tari din punct de vedere economic, cu o pozitie mai jos decat cea de anul trecut, conform topului realizat de World Economic Forum in randul a 125 de state dezvoltate.

In fruntea topului se afla Elvetia, urmata, in ordine, de Finlanda si Suedia, in timp ce liderul clasamentului de anul trecut, Statele Unite, a coborat pana pe locul sase mai ales din cauza problemele macroeconomice care au erodat perspectivele de dezvoltare.

Dintre statele care au aderat la UE in anul 2004, cel mai bine plasata este Estonia, care se afla pe locul 25, urmata de Cehia – locul 29, Slovenia – locul 33 si Letonia – pe pozitia 36.

Bulgaria se situeaza in acest an pe pozitia 72, dupa ce anul trecut se afla pe locul 61. In urma Romaniei se mai situeaza Ucraina pe 78, Macedonia si Moldova pe locurile 80, respective 86.

Raportul realizat de World Economic Forum a fost intocmit pe baza datelor economice disponibile si a unui sondaj de opinie, fiind intervievati peste 11.000 de oameni de afaceri din cele 125 de tari cuprinse in clasament.

World Economic Forum este o organizatie internationala independenta, non-profit, fondata in anul 1971 avandu-si sediul la Geneva, in Elvetia. Organizatia isi propune sa intermedieze dialogul dintre liderii politici pentru a stabili un program de imbunatatire a situatiei economice mondiale.

HotNews.ro, D.C., 26 sep 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.