Ronnie O’Sullivan castiga al treilea titlu la Londra

“Racheta” Ronnie O’Sullivan a triumfat in finala de la Wembley Arena cu o victorie fara echivoc in finala contra chinezului Ding Junhui: 10-3.

Aflat la a patra finala consecutiva la Londra, Ronnie n-a avut emotii decat in prima sesiune pe care a castigat-o cu 5-3, dupa ce a fost condus cu 2-0.

Englezul a primit pentru acest succes un cec de 130.000 de lire sterline.

Lacrimile lui Ding

In a doua sesiune, intr-un moment in care ar fi putut re-echilibra disputa, chinezul Junhui a ratat o bila simpla. O’Sullivan a pedepsit imediat eroarea si a cistigat jocul la un singur punct diferenta!

Ding Junhui nu a putut depasi momentul de frustrare – a cedat nervos, executind doua lovituri fara pretentii. Cind scorul a devenit 9-3, s-a indreptat spre englez si l-a felicitat, renuntind la lupta!

O’Sullivan l-a imbratisat si a incercat sa il convinga sa nu faca un asemenea gest. Iar dupa o pauza sensibil mai lunga (inaintea sesiunii decisive), Junhui a revenit in sala, semn ca pledoaria lui Ronnie avusese succes.

A existat totodata impresia ca Ding s-ar fi aflat in confuzie, crezind ca meciul se joaca dupa sistemul “cel mai bun din 17”.

Oricum, momentul a aruncat o tusa emotionala suplimentara asupra finalei – Ronnie O’Sullivan stie foarte bine ce inseamna sa nu rezisti tensiunii – a ramas celebru episodul din decembrie, de la UK Championship, cind a renuntat la lupta in meciul cu Hendry…

HotNews.ro, 22 ian 2007


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.