Top 10 beri din lume

“Fara nici o umbra de dubiu cea mai mare inventie din istoria omenirii este berea” , spune comediantul Dave Barry. “Desigur, si roata este o inventie destul de importanta, insa nu face echipa la fel de buna cu pizza”. Bautura aceasta i-a incantat pe oameni, i-a calmat si le-a dat curaj, probabil dinainte de a se inventa notiunea de timp.

De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, berea a fost descoperita cu mult inaintea rotii. Cea mai veche inscriptie pe o tablita din lut, referindu-se la bere, dateaza din anul 1800, I. H.

Incepand din acele timpuri, pana-n zilele noastre, berea a castigat mai multi adepti decat orice alt lucru, fiinta, din lumea noastra. In spatiu nu stiu cum stau lucrurile… Bineinteles, acum s-au mai complicat lucrurile. Au aparut sute de firme producatoare de bere, unele mai profesioniste, respectand reteta traditionala, altele mai “avangardiste”, care au imbuteliat-o in bidoane de plastic.

Ca si cum am fi incaltat-o pe Cenusareasa cu un pantof sport, in loc de condurul din cristal.Incepand din acele timpuri, pana-n zilele noastre, berea a castigat mai multi adepti decat orice alt lucru, fiinta, din lumea noastra. In spatiu nu stiu cum stau lucrurile… Bineinteles, acum s-au mai complicat lucrurile.

Au aparut sute de firme producatoare de bere, unele mai profesioniste, respectand reteta traditionala, altele mai “avangardiste”, care au imbuteliat-o in bidoane de plastic. Ca si cum am fi incaltat-o pe Cenusareasa cu un pantof sport, in loc de condurul din cristal.

Ignorandu-le pe cele din urma, un consumator care se respecta stie ca cea mai buna bere vine din: Bavaria in Germania, Bohemia in Cehia, Belgia, Olanda, Danemarca, U.K. si Irlanda. Iar pentru novici, am realizat un top 10 al celor mai “de seama” beri din lume. Speram ca pe viitor sa va ghideze in alegerea dumneavoastra!

Locul 10
Boddington’s Pub Ale
$1.75, 16 oz.
Bury St-Edmunds, England
Unii spun ca este o blonda veritabila, mie mi se pare ca bate spre saten…

Locul 9
Chimay Blanche
$3.99, 11 oz.
Chimay, Belgium
Calugarii din Chimay fac trei feluri de bere, fiecare dintre ele fiind remarcabil, insa Blanche este parca putin mai special. E chiar ciudat ca o bere de o culoare atat de pala, sa fie atat de aromata… Aceasta bere este servita si la noi in tara si unii spun ca face parte, impreuna cu Rochefort, din gama `carmelita si trapista`

Locul 8
Dinkel Acker CD-Pils
$1.29, 12 oz.
Munich, Germany
Hmmm… aceasta bere este rafinata ca o domnisoara imbracata intr-o rochie subtire de matase… Este o bere “de vara”. Atat culoarea, cat si aroma sunt light. Numele acestei beri se scrie corect Dinkelacker (intr-un singur cuvant)Hmmm… aceasta bere este rafinata ca o domnisoara imbracata intr-o rochie subtire de matase… Este o bere “de vara”. Atat culoarea, cat si aroma sunt light.

Numele acestei beri se scrie corect Dinkelacker (intr-un singur cuvant).Hmmm… aceasta bere este rafinata ca o domnisoara imbracata intr-o rochie subtire de matase… Este o bere “de vara”. Atat culoarea, cat si aroma sunt light. Numele acestei beri se scrie corect Dinkelacker (intr-un singur cuvant).

Locul 7
Franziskaner Hefe-Weisse
$1.99, 25 oz.
Munich, Germany
Cred ca este o bere special creata pentru sexul frumos; se simte foarte mult aroma de fructe, dar in acelasi timp este cea mai putin aromata bere creata de Weisse. Calitatea berilor Franziskaner weiss iti lasa o senzatie de prospetime diferita de orice altceva.

Toate berile produse de Franziskaner weiss sunt produse in concordanta cu Legea de Puritate Bavariana din 1516Cred ca este o bere special creata pentru sexul frumos; se simte foarte mult aroma de fructe, dar in acelasi timp este cea mai putin aromata bere creata de Weisse. Calitatea berilor Franziskaner weiss iti lasa o senzatie de prospetime diferita de orice altceva.

Toate berile produse de Franziskaner weiss sunt produse in concordanta cu Legea de Puritate Bavariana din 1516Cred ca este o bere special creata pentru sexul frumos; se simte foarte mult aroma de fructe, dar in acelasi timp este cea mai putin aromata bere creata de Weisse. Calitatea berilor Franziskaner weiss iti lasa o senzatie de prospetime diferita de orice altceva.

Toate berile produse de Franziskaner weiss sunt produse in concordanta cu Legea de Puritate Bavariana din 1516

Locul 6
Grolsch Premium Lager
$1.69, 12 oz.
Holland
Pot spune ca aceasta este preferata mea. Blonda, foarte aromata si un ambalaj superb!Pmea. Blonda, foarte aromata si un ambalaj superb!

Locul 5
Hoegaarden
$1.99, 12 oz.
Hoegaarden, Belgium
O bere care ar putea fi considerata unica… este de un blond platinat remarcabil, dublu fermentata si usor dulce. Este supranumita “berea alba”.nica… este de un blond platinat remarcabil, dublu fermentata si usor dulce. Este supranumita “berea alba”.O bere care ar putea fi considerata unica… este de un blond platinat remarcabil, dublu fermentata si usor dulce.

Este supranumita “berea alba”.O bere care ar putea fi considerata unica… este de un blond platinat remarcabil, dublu fermentata si usor dulce. Este supranumita “berea alba”.O bere care ar putea fi considerata unica… este de un blond platinat remarcabil, dublu fermentata si usor dulce. Este supranumita “berea alba”.

Locul 4
Hoptical Illusion Pale Ale, Blue Point Brewing Company
$1.79, 12 oz.
Patchogue, N.Y.
Pale ale este varianta fidela americana a berii engleze – IPA. Pale ale este varianta fidela americana a berii engleze

Locul 3
Konings Hoeven Dubbel Trappist Ale
$2.49, 11 oz.
Tilburg, Holland
Venita de pe meleagurile libertine ale Olandei, aceasta bere bruna este absolut incantatoare!Venita de pe meleagurile libertine ale Olandei, aceasta bere bruna este absolut incantatoare!Venita de pe meleagurile libertine ale Olandei, aceasta bere bruna este absolut incantatoare!Venita de pe meleagurile libertine ale Olandei, aceasta bere bruna este absolut incantatoare!Venita de pe meleagurile libertine ale Olandei, aceasta bere bruna este absolut incantatoare!

Locul 2
Schneider Weisse Hefe-Weizen
$2.99, 17 oz.
Bavaria, Germany
Fermentata in sticla, nepasteurizata, nefiltrata, aceasta este ultima creatie a germanilor de la “Weizen”.Fermentata in sticla, nepasteurizata, nefiltrata, aceasta este ultima creatie a germanilor de la “Weizen”.

Locul 1
Paulaner Premium Pils
$1.79, 12 oz.
Munich, Germany
Iata ca de la Munich vine o bere ce ne face sa ne intrebam de ce se mai deranjeaza altii sa faca bere, cand Paulaner este perfectiunea intruchipata. Vreau o lada intreaga de ziua mea!!!

askMen.ro, 12 mai 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.