Vicepremierii se culeg din Top 300

Functia de vicepremier, detinuta de PC, il incita pe Dan Voiculescu sa propuna pentru acest post personaje din “Top 300”. Inclusiv pe el insusi.

Premierul Calin Popescu Tariceanu si conservatorul-sef, Dan Voiculescu, au avut ieri o discutie intre patru ochi pe marginea persoanei care ar urma sa-l inlocuiasca pe George Copos in fotoliul de vicepremier.

Potrivit unui comunicat produs de Biroul de Presa al Guvernului, prim-ministrul i-a cerut lui Voiculescu sa nominalizeze cit mai repede posibil “o persoana care sa raspunda exigentelor acestei functii”.

Deocamdata, conservatorii refuza sa anunte public numele inlocuitorului bossului de la Rapid, insa la bursa zvonurilor din PC circula trei variante, doua dintre ele, tot din zona “Top 300” – cei mai bogati romani.

Grapini: “Sint printre nominalizati”

Numele cel mai vehiculat era acela al Mariei Grapini, om de afaceri cu o avere estimata la sapte milioane de dolari, facuta din productia de lenjerie intima si alte articole textile. “Sint intr-adevar printre nominalizati, insa nu pot nici confirma, nici infirma ca eu voi fi noul vicepremier”, spunea ieri Maria Grapini.

Zvonul-bomba este insa acela conform caruia Dan Voiculescu insusi ar tinti postul de la Palatul Victoria. Sustinuta de ultima miscare a mogulului Grivco, care a anuntat ca-si trece actiunile de la institutiile media pe numele celor doua fiice, ipoteza le-ar suride si liberalilor.

Voiculescu, agreat de liberali

Potrivit unor surse din PNL, oamenii lui Tariceanu ar privi o posibila cooptare a lui Voiculescu in Guvern ca pe un mijloc de a consolida pozitia Cabinetului si a premierului in fata “inamicilor” basescieni.

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, spune ca nici pedistii nu ar avea vreo problema cu numirea lui Dan Voiculescu, “atita timp cit aceasta functie inca exista”. Candidatul cu cele mai modeste conturi bancare este Sabin Cutas, numarul doi al grupului parlamentar conservator de la Senat.

Numele lui Cutas s-a auzit insa cel mai putin si insusi senatorul a tinut sa dezminta ca ar fi in carti pentru a-i lua locul lui Copos.

Coalitia, impartita in doua

Preocuparea echipei Tariceanu-Voiculescu pentru numirea grabnica a unui vicepremier PC complica ecuatia restructurarii guvernamentale si agita spiritele in coalitie.

Cu doar trei zile inaintea termenului-limita fixat pentru ca mai-marii cvartetului de partide sa-si prezinte variantele de restructurare, se contureaza o situatie in care PD va trebui sa infrunte o alianta ad-hoc PNL-PC-UDMR.

In timp ce pedistii se pronunta categoric pentru desfiintarea functiilor de vicepremier fara portofoliu, atit udemeristii, cit si conservatorii au anuntat public faptul ca nu accepta renuntarea la aceste posturi. Liberalii n-au adop-tat o pozitie transanta, dar, prin pozitia exprimata de Tariceanu, par sa sustina tacit varianta udemeristo-conservatoare.

Cotidianul, 03 iun 2006


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.