Ce este platforma de administrare a unui site

Pe la inceputul anilor 2000, cand am invatat la facultate sa fac site-uri, am invatat tehnici de prin anii ’90, adica crearea de pagini simple html in care continutul site-ului (text, poze) era amestecat in cadrul fisierelor cu liniile de cod html si css.

Ca idee, codul html da unui site structura da baza: zona de sus, zona de continut, bara laterala, zona de jos; in timp ce codul css se ocupa de stilizarea elementelor: culoare, distantiere, dimensiune font, etc. Continutul site-ului si aceste linii de cod n-au nicio treaba sa fie amestecate, dar asta era situatia pe atunci.

In zilele noastre metodele de creare a site-urilor au evoluat iar majoritatea dezvoltatorilor de site-uri folosesc o platforma de administrare a continutului (de la englezescul CMS – content management system). Platforma sau aplicatia are principalul rol de a ajuta proprietarul site-ului sa modifice continutul (texte, poze, filmulete, etc…) fara sa modifice fisierele sursa ale site-ului.

Astfel, este extrem de usor de introdus informatii pe site, de modificat, sters, adaugat, etc.. de catre oricine, fara a fi nevoie sa fie specialist. Noi oferim fiecarui client filmulete de training de cate 2-3 minute in care poti vedea exact cat de usor este de administrat un site de prezentare creat de noi.

In plus, riscurile de a strica ceva sunt reduse la minim fata de perioada cand trebuiau editate direct fisierele html avand in vedere ca si simpla stergere a unui caracter gen > sau ; putea sa deregleze tot aspectul site-ului.

Ce platforma de administrare folosim noi?

Cea mai populara platforma la ora actuala este WordPress, o platforma de administrare a continutului folosita de 72,4 milioane de site-uri din lume (statistica martie 2012).

Asadar, WordPress este si alegerea noastra. Pentru ca este simpla si intuitiva, usor de folosit, optimizata pentru motoarele de cautare, stabila, modulara si ne face viata mai usoara atat noua cat si celor care vor administra site-ul de prezentare creat de noi. Deci daca te intrebai ce este platforma de administrare a unui site si cu ce te ajuta, acesta este raspunsul.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: