Cele mai avantajoase carduri de credit

Ca să-şi fidelizeze şi să-şi extindă clientela, băncile acordă utilizatorilor de carduri de credit o serie bonusuri şi recompense.

Una dintre cele mai frecvente modalităţi de răsplatire a clienţilor o reprezintă punctele de loialitate convertibile în bani. Acestea pot fi folosite ulterior pentru reduceri la diferite magazine partenere sau valorificate sub formă de cumpărături gratuite la aceiaşi comercianţi.

Un alt beneficiu constă în rambursarea de către bancă a unui procentaj din banii cheltuiţi. Pe lista avantajelor mai figurează şi plata în rate fără dobândă, precum şi o perioadă de graţie de până la 60 de zile pentru tranzacţii la comercianţi.

Cardul de credit al celor de la Garanti Bank – Bonus Card – oferă o gratificaţie de până la 10% din valoarea cumpărăturilor achitate cu cardul în reţeaua celor 5.000 de magazine partenere, cumpărături până la 12 rate fără dobândă sau 0% dobândă pentru perioada de graţie. Posesorii de card acumulează bonus (1 bonus=1 leu cheltuit) ori de câte ori realizeză o achiziţie, atât în ţară, cât şi în străinătate, iar bonusul reprezintă bani care pot fi folosiţi ulterior pentru cumpărături gratuite în reţeaua magazinelor partenere.

De asemenea, clienţii pot alege să plătească în rate fără dobândă, numărul acestora variind însă de la un magazin partener la altul. Dar dacă veţi considera că numărul de rate fără dobândă oferit de magazin nu este suficient, puteţi opta pentru un împrumut pe termen mai lung. Trebuie doar să-i spuneţi vânzătorului în momentul cumpărării în câte rate doriţi să achitaţi.

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, Garanti Bank derulează până în data de 31 martie 2013 promoţia Bonus Terapia, prin care clienţii care aplică pentru un card de credit Bonus Card primesc automat câte 100 de lei, bani care pot fi utilizaţi pentru cumpărături gratuite în reţeaua magazinelor partenere.

Caracteristici ale cardului standard:

DAE – 34,21% (fără virare de venit) şi 23,56% (cu virare de venit), taxa emitere – 15 lei, taxa anuală de administrare – 40 de lei, perioada de graţie – 50 de zile.

Şi BRD are un program de fidelitate destinat posesorilor cardului de credit special pentru cumpărături, Punct Card. Pentru fiecare leu cheltuit la orice comerciant, posesorii cardului acumulează 1 punct (valorează 0,005 lei), iar la plata facturilor, 0,5 puncte. Beneficiile se dublează în cadrul reţelei de parteneri: la cumpărăturile în valoare mai mică de 150 de lei un leu cheltuit aduce 2 puncte, iar achiziţiile de peste 150 de lei aduc 2,5 puncte. Punctele acumulate pot fi utilizate pentru cumpărături în magazinele partenere. Cardul mai include şi un pachet de servicii gratuite Chartis: asigurări şi asistenţă pe parcursul călătoriilor.

Caracteristici: DAE – 13,65%, taxa de analiză şi aprobare credit – 20 lei, taxa lunară de administrare cont curent– 0,8 euro, taxa anuală de administrare- 25 de lei, perioadă de graţie – 60 de zile.

Citibank oferă diverse beneficii prin intermediul produsului Citi Value Card. Astfel, posesorii cardului de credit primesc până la 5% din banii cheltuiţi la diverşi comercianţi (hipermarketuri și supermarketuri, cinematografe, restaurante și baruri, benzinării, magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte) şi au parte de reduceri în peste 1800 de locaţii ale partenerilor băncii.

În plus, produsele electronice achiziţionate cu cardul beneficiază de o asigurare extinsă cu un an faţă de cea oferită de producător. Utilizarea cardului asigură şi intrarea gratuită în 17 muzee dintre cele mai importante din ţară, precum: Muzeul Național George Enescu, Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Castelul Bran, Muzeul Naţional de Istorie a României.

Totodată, dacă optaţi pentru Citi Value Card MasterCard obţineţi şi alte reduceri, 5-30%, datorită programului Mastercard Elite.

Caracteristici: DAE – 45,82% (MasterCard) şi 42,41% (Visa), perioada de graţie – 54 de zile.

BCR permite clienţilor săi să acumuleze puncte de loialitate atunci când plătesc la cumpărături cu cardul Powercard BCR Standard Visa/Mastercard. Astfel, pentru fiecare 1-2 lei cheltuiţi (în funcţie de tipul de card) primesc un punct în valoare de 0,006 lei. În plus, deţinătorii care utilizează cardul la comercianţii parteneri pot plăti cu până la 30% mai puţin pentru produsele achiziţionate.

Cei care folosesc carduri de credit au posibilitatea să cumpere de la magazinele partenere, plătind până la 2-12 rate egale, cu dobândă zero.

Caracteristici: DAE – 26,89% (credit negarantat) şi 20,8% (credit garantat), comision de emitere card principal – 24 lei, comision de administrare anuală a cardului principal – 24 lei, perioada de graţie – 53 de zile.

Cu ING Card Complet (contul curent în lei care vine la pachet cu un card de debit la alegere) puteţi plăti facturile la utilităţi fără comision către furnizorii agreaţi, iar banca acordă un bonus de 2% din valoarea acestor facturi. Banii se virează în contul de economii ING Economii, deci este necesar să deţineţi şi acest produs. Bonusul se acordă pentru facturile plătite la sediul băncii (ING Self’Bank sau casierie) sau prin ING Home’Bank către conturile furnizorilor de utilităţi (gaze, lumină, cablu, telefonie, internet, apă) într-o lună calendaristică. Valoarea maximă cumulată a plăţilor luată în considerare în calculul bonusului este de 300 lei pe lună.

Caracteristici: comision administrare cont – 3 lei/lună, comision administrare anuală card – 0 lei (VisaElectron International) şi 50 lei (Mastercard).

Pentru CardAvantaj MasterCard Standard de la Credit Europe Bank se acordă bonus pentru orice tip de tranzacţie efectuată în România sau în străinătate, atât tranzacţie comercială, cât şi retragere de numerar de la ATM. Astfel, în contul de bonus, separat de limita de credit, se va regăsi un procent de 0,3% din valoarea fiecărei tranzacţii. (Atenţie! Bonusul trebuie folosit doar la cumpărături. Nu poate fi retras în numerar de la bancomat şi nici nu poate fi utilizat pentru a achita creditul utilizat).

Există posibilitatea de a plăti în rate, între 1 şi 12, pentru produsele achiziţionate din reţeaua magazinelor partenere ale băncii. Cardul are o dublă funcţionalitate – credit/debit, astfel că, pe lângă accesul la o limită de credit acordată de către bancă, deţinătorul de card poate dispune şi de fondurile proprii disponibile în contul de card. Serviciile disponibile celor aflaţi în străinătate sunt: asistenţă telefonică privind utilizarea cardului, înlocuirea cardului pierdut sau furat, asigurarea în regim de urgenţă a unei sume de bani.

Caracteristici: DAE – 20,27%, comision administrare cont curent – 49 lei, perioada de graţie – 45 de zile.

Banca Românească derulează până în aprilie 2013 o campanie promoţională pentru Cardul de credit Mastercard Gold, în care comisionul de activare a planurilor de 3 sau 6 Rate Deştepte este zero, iar costul annual este redus cu 50%. Prin programul Rate Deştepte se pot achita cumpărăturile în valoare de cel puţin 200 de lei, efectuate oriunde cu cardul de credit, în maximum 24 de rate, cu 0% dobândâ.

(Atenţie! Dacă în perioada promoţională activaţi planurile de 12 sau 24 de rate, atunci veţi plăti comisioanele de activare, de 6%, respectiv 24% din valoarea tranzacţiei). Cardului îi este ataşat şi programul Mastercard Elite de reduceri, destinat în exclusivitate posesorilor de carduri premium.

Caracteristici: DAE – 24,14%, perioada de graţie – 61 de zile.

În portofoliul Millennium Bank, cardul cu beneficii este unul de debit, Cardul cu Bani Înapoi la supermarketuri şi benzinării. Pentru plăţile efectuate se primesc bani înapoi, 3% din tranzacţie, dar până la 100 de lei lunar. Deschiderea şi administrare cardului este gratuită în primul an de valabilitate, iar banca nu percepe comision pentru două retrageri de numerar de la bancomatele altor bănci din România, în fiecare lună. Acest produs este ataşat unui cont de salariu.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: