Cele mai bune carduri de cumparaturi in rate fara dobanda

Dacă vrei să faci cumpărături cu banii băncii, fără dobândă, trebuie doar să îți comanzi un card de credit cu rate cu dobândă zero. Dobanda zero e valabilă doar în perioada de grație, un număr de zile care la unele bănci merge chiar și până la un an de zile în care dacă rambursezi integral suma cheltuită nu plătești nici un cost suplimentar. Care este cel mai bun card de credit cu dobândă zero?

Costurile unui card de credit pentru cumpărături variază între 16% și 43%. Totuși, dacă ești atent și știi să îți calculezi bine prioritățile și bugetul, poți să faci liniștit cumpărături și să nu plătești decât costul de emitere și cea de administare a cardului. Pentru cumpărături de 5000 de lei, cel mai ieftin card se dovedește a fi cel emis de Piraeus Bank.

Totuși, dacă luăm în calcul perioada de grație în care clientul poate să rambursezed creditul, atunci cel mai bun card este cel oferit de ING Bank, unde 365 de zile nu plătești nici o dobândă pentru cei 5000 de lei cheltuiți.

Ca să fim echitabili, pentru că, de multe ori, chiar dacă ne dorim nu reușim să realizăm tot ceea ce ne-am propus și uneori depășim acea perioadă cu dobândă zero am realizat un top al celor mai bune carduri de cumpărături în rate fără dobândă care implică și dobânda pe care o plătești dacă depășești perioada de grație și suma pe care o ai lunar de rambursat.

Banca

DAE

Perioada de gratie

Dobânda penalizatoare

Minim de rambursat lunar

Piraeus Bank

16%

51 zile

16,22%

3%

Unicredit

23,79%

50 zile

19,34%

5%+dobânzi,comisioane

OTP Bank

27,5%

55 zile

22%

2%+dobânzi,comisioane

Raiffeisen

24,8%

56 zile

20,52%

5% (minim 10 lei)

Ing Bank

27,23%

365 zile

21,23%

5%


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: