Cele mai ieftine benzinării din Bucureşti. Cât economisiţi la un plin

Diferenţele dintre preţurile la benzină şi motorină practicate de staţiile Petrom din Bucureşti fac ca un plin de carburant să fie mai ieftin sau mai scump cu până la 10 lei.

Cea mai ieftină benzinărie Petrom din Bucureşti este cea din Şoseaua Alexandriei nr 6, potrivit datelor din aplicaţia online pe care Petrom o pune la dispoziţa şoferilor pe site-ul propriu. Aici, un litru de benzină standard de 95 costă 6,13 lei. Un litru de motorină costă 6,19 lei, şi, dacă facem abstracţie de o benzinărie situată pe Şoseaua de Centură în localitatea Chitila, unde costă 6, 17 lei, staţia de pe Şoseaua Alexandriei vinde cele mai ieftin, atât benzina cât şi motorina, din toată reţeaua Petrom din Capitală.

Alte staţii ieftine se găsesc tot în zona de sud a Bucureştiului. Astfel, în cartierul Berceni, pe strada Toporaşi, o staţia de alimentare Petrom vinde benzina cu 6,16 lei şi motorina cu 6,28 lei. De altfel, la alte două staţii din aceeaşi zonă, de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, se practică aceleaşi preţuri.

Petrom, ca şi celelalte lanţuri de distribuţie a carburanţilor, are preţuri diferite în staţiile de alimentare. Compania are un preţ de referinţă, iar preţurile din staţii pot fi cu până la 5% mai mari sau mici decât acest preţ, în funcţie de zona în care este amplasată staţia.

Cea mai scumpă straţie din Bucureşti este în centrul oraşului, aproape de hotelul Intercontinental. Astfel, la benzinăria de pe strada Tudor Arghezi, un litru de benzină de 95 costă 6,27 lei, iar un litru de motorină 6,40 lei.

Aşadar, diferenţa de preţ dintre cea mai scumpă şi cea mai ieftină staţie de alimentare Petrom este de 14 bani pe litru la benzină şi de 21 de bani la motorină. La un plin, şoferii care, teoretic, ar alimenta la staţia de pe Alexandriei în loc să alimenteze la cea de lângă hotelul Intercontinental, ar câştiga 7 lei la un plin de benzină şi 10,5 lei la un plin de motorină.

Petrom a anunţat o scădere a preţului carburanţilor de 5 bani pe litru şi motorina cu 7 bani pe litru, la doar trei zile după ce carburanţii s-au scumpit cu 41 de bani pe litru, ca urmare a introducerii accizei suplimentare pe carburanţi, de 7 cenţi. Noile preţuri au intrat în vigoare vineri dimineaţă.

Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, are circa 550 de staţii de distribuţie la nivel naţional, compania fiind urmată, în topul jucătorilor de pe piaţa carburanţilor, de Rompetrol şi Lukoil.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!