Cele mai profitabile acţiuni de la BVB

Acţiunile companiei Transilvania Construcţii (COTR) au avut cel mai mare avans în luna mai din rândul acţunilor listate la bursă, respectiv de 47%. Cu toate acestea, titlurile companiei de construcţii se menţin pe un minus de 16% în primele cinci luni.

Locul secund este ocupat de acţiunile producătorului de benzi de cauciuc Artego (ARTE) cu un avans de 40,5% şi de cele ale producătorului de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica (TBM), care au crescut cu 25,4%.

Valoarea medie zilnică a tranzacţiilor pe bursă a fost de circa 51 milioane de lei în mai, în creştere cu aproape 16% faţă de aprilie, semn că au mai intrat bani noi în piaţă.

Alimentaţi de evoluţia bună a bursei din luna mai, brokerii se aşteaptă ca entuziasmul investitorilor să continue şi în iunie, mai ales că oferta publică de vânzare de acţiuni derulată de Electrica este programată să înceapă în prima jumătate a lunii.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: