Cum să reduci cheltuielile zilnice?

Ai probleme cu banii? Venitul lunar nu e suficient sa-ti asigure traiul? Inseamna ca trebuie sa faci cateva ajustari stilului tau de viata prin reducerea cheltuielilor zilnice.

Atata vreme cat nu poti renunta cu totul la lucrurile materiale tot ceea ce poti face este sa urmezi cateva sfaturi:

– Stabileste-ti bugetul astfel incat sa nu fie nici prea mare dar nici prea mic nevoilor tale. Pune pe hartie cheltuielile obisnuite si afla care-i bugetul de care ai nevoie. Pentru o mai buna organizare poti apela la un buget personal de acest tip.

– Astazi internetul iti ofera, rapid si in unele cazuri gratis, informatii, stiri, emisiuni si filme , fapt pentru care poti renunta facil la abonamentul TV sau la cotidianul zilnic.

– Plateste facturile la timp pentru a nu mai plati majorari, care adunate reprezinta o suma pe care o dai in plus lunar.

– Redu cheltuielile la piata prin: intocmirea unei liste de cumparaturi pe care sa treci doar produsele de care ai reala nevoie, cumpara doar produse autohtone- mai ieftine, nu te axa pe produse de brand.

– Renunta la cardul de credit caci acesta reprezinta o tentatie la care e greu sa rezisti si pentru care ajungi sa platesti lunar in plus.

– Pastreaza cutii, sticle si orice e in stare buna caci nu se stie la ce ti-ar putea folosi.

– Pretuieste fiecare banut; banutii stransi inseamna sume mai mari de bani pe care poti conta in unele situatii extreme.

– Daca locuiesti la casa, poti planta legume sau pomi fructiferi, din care poti consuma mai apoi si chiar scuti niste bani atunci cand mergi la piata.

Sunt situatii in care esti nevoit sa iei decizii serioase privitoare la stilul de viata; atunci trebuie sa stii ce sa reduci si cat. E bine deci sa ai niste repere in acest sens.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare:

like la pagina pentru a continua!