Berkshire Hathaway, compania miliardarului Warren Buffett, si-a marit cu 55% participatia la Apple

Berkshire Hathaway, compania de investiții a miliardarului Warren Buffett, și-a mărit cu 55% participația la Apple în perioada aprilie-iunie, la 15,23 de milioane de acțiuni, în valoare de 1,46 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de compania din Omaha, transmite Bloomberg.

Buffett și-a mărit deținerea de titluri ale producătorului de iPhone-uri și iPod-uri într-o perioadă în care alți investitori importanți, precum George Soros și Carl Icahn le-au redus. La 31 martie, Berkshire deținea 9,81 de milioane de acțiuni Apple.

Documentele mai arată că Berkshire și-a redus participația la Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, cu 27%, la circa 40,23 de milioane de acțiuni, de la 55,24 de milioane.

Berkshire deține acțiuni Wal-Mart de peste un deceniu. Nu este clar dacă Buffett sau unul dintre managerii săi de portofolii, Todd Combs și Ted Weschler, investesc în Apple.

Berkshire deținea la 30 iunie acțiuni în valoare de 133 de miliarde de dolari. Buffett este de obicei responsabil de investiții mari, precum cele în titluri Wal-Mart, în timp ce adjuncții săi operează investițiile mai mici.

Berkshire a anunțat deținerea mai mare de acțiuni Apple în aceeași zi în care Soros Fund Management, a miliardarului George Soros, și Omega Advisors, a lui Leon Cooperman, au raportat că și-au lichidat participațiile la această companie.

Miliardarul Icahn a anunțat la rândul său, în aprilie, că a vândut întreaga participație la Apple, menționând îngrijorări legate de politica Chinei față de compania americană. El a precizat ulterior că ar reinvesti în acțiuni Apple, dacă aceste îngrijorări vor dispărea.


(P) Culege roadele unui nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 100 si 500 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.Alte articole asemanatoare: